A Balti államokból hogy hogy nem települtek/települnek vissza Oroszországba nagy számban az oroszok?
Csak azért érdekelne, mert pl Kazahsztánban nagyon nagy arányú az oroszok visszaköltözése Oroszországba, pedig Kazahsztánban rengetegen beszélnek oroszul (a kazahok), és nem korlátozzák a nyelvet se.
Míg például Lettországban, és Észtországban ki nem állhatják az oroszokat, például Észtországban nagyon meg kell szenvednie egy orosznak az észt állampolgárságért.
Litvánia és Lettország hasonlóan bánik velük, Lettországban a lettek teljesen összefogtak az oroszok ellen, amikor ki akarták harcolni, hogy az orosz is hivatalos nyelv legyen Lettországban.
Úgy tudom a Szovjetunió idején a "régi szép időkben" az oroszok nagyon nem bántak jól a balti államok lakosságával.
Ezért nem szeretik őket.
Más kultúrkör, más arány, más környezet. A Balti államok északi népeknek számítanak, ott - bár vannak bőven szélsőségesek - különbséget tesznek ember és ember között. Én nem tapasztaltam olyan őrületes és kibírhatatlan ellentéteket.
(zárójelben: fogalmilag idióta nyelv nem tud lenni, csak ember)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!