Rémuralom kérdése:
Dánia miért nem vezette be az eurót?
Figyelt kérdés
A kezdetektől fogva benne vannak az ERM-ben, minden maastrichti kritériumot teljesítenek, a dán korona nem igazán produkál 1-2%-nál nagyobb árfolyamkilengéseket az euróval szemben. Miért ragaszkodnak a dánok a koronához?2013. febr. 9. 15:55
1/9 anonim válasza:
Pont azért, amiért most bajban vannak a görögök, olaszok, spanyolok ... jegybank nem tudja a kamattal segíteni a nemzet gazdaságokat... hiszen a jegybanki kamatemelésbe a németeknek, franciáknak is bele kellene egyezni...
3/9 bumbi02 válasza:
Egyrészt nemzeti "büszkeségből" (ahogyan az angolok is a fonthoz), másrészt amit előttem leírtak. Ha jól tudom kétszer is volt Dániában népszavazás h legyen-e euró, de elvetették mindkétszer. Ha jól emlékszem.
4/9 A kérdező kommentje:
A görög válság nem lehetett az oka, mert euró 1999 óta van, a görög válság meg 2009-ben robbant ki.
2013. febr. 9. 16:17
5/9 anonim válasza:
Kérdező, tanuld meg értelmezni a szöveget.
"Pont azért amiért most ....."
6/9 anonim válasza:
Azért, mert ezt a mostani válságot bármely okosabb közgazdász előre láthatta, így a realistábbak vagy pesszimistábbak inkább kimaradtak belőle
7/9 anonim válasza:
Sztem nekünk se legyen euró. Csak a baj van vele.
8/9 anonim válasza:
Azért mert volt eszük, ahogy Svédországnak vagy az Egyesült Királyságnak is, csak ugye nekik nem célszerű ugatni, mert a seggüket verhetjük a földhöz, hogy ezek az országok nettó befizetőként hajlandóak az EU tagjai lenni. Szlovákia is milyen jól járt az euróval ugye, lassan már az egész országuk inkább itt vásárol forintért...
9/9 anonim válasza:
Szlovákiában is mindenki azt hitte, hogy jön majd a kétezer eurós fizetés is, hát nagyot koppantak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!