Miért hiszi mindenki hogy az Amerikai Polgárháború a fekete rabszolgatartás miatt tört ki?
Nem tudom, de annak is mi értelme volt?
Az amerikaiak élhetnének 100* körülmények között, így meg ők is bas.zakodhatnak az integrációval.
Én sem hittem.
A nyertes oldal az északiak viszont szerették volna deportálni a négereket vissza Afrikába.
"Az általános hittel szemben az amerikai polgárháború nem a néger rabszolgák emberi jogai fölött tört ki,[1][2] hanem gazdasági, illetve politikai okok miatt. A rabszolgaság sokkal inkább ezekből fakadó felszíni jelenség volt, egy szimptóma." ...
Aha, nézd meg az angolt is, ők talán jobban tudják, végtére is ők csinálták az egészet:
"The causes of the Civil War were complex, and have been controversial since the war began. The issue has been further complicated by historical revisionists, who have tried to improve the image of the South by lessening the role of slavery.[7] Slavery was the central source of escalating political tension in the 1850s."
Azt hiszem az aki a magyar wikit írta belefér a fenti kategóriába.
Azért, mert mese töritankönyvekből tanítanak.
Röviden és tömören ennyi:
"...Albert Pike és az amerikai polgárháború
Albert Pike két feladatot is kapott a brit szabadkőműves pénzoligarchia Amerika visszaszerzéséért indított stratégiájában.
1. Első feladata volt, hogy megossza az Egyesült Államokat egy polgárháború kirobbantásával, így biztosítva, hogy a déli államok elszakadhassanak az uniótól.
2. A második feladat az volt, hogy szabaddá tegye az utat délről a (kábítószer)maffia számára. Amikor Pike ezt a megbízatást teljesítette, akkor a pénzoligarchia londoni központja beindította a kábítószer háborút Amerika egésze ellen."
3. Lincoln nem engedte egy Rothschild-féle USA központi bank létrehozását, hanem állami "zöldhasúakat" hozott forgalomba.
Ahhoz, hogy legyen központi bank, előzetesen zűrzavart kellett létrehozni.
A fekete rabszolgatartás csak ürügy volt.
Az igazság bővebben itt található:
[link] :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!