Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Oroszország e 2 régiója közül...

Oroszország e 2 régiója közül melyik biztonságosabb?

Figyelt kérdés

És melyikbe érdemes ellátogatni? Mert mind2 gyönyörű!

Kabard-Balkárföld

Karacsáj-Cserkeszföld

És milyen nyelven érdemes megszólalni? (kabard v balkár?)

(karacsáj v cserkesz?)

Oroszul nem tudok.

2013. jan. 29. 15:57
 1/9 A kérdező kommentje:
Jah meg még ÉSZAK-OSZÉTIA érdekelne
2013. jan. 29. 16:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Te tényleg tudsz ezeken a nyelveken?
2013. jan. 29. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Karacsáj-Cserkeszföld teljesen biztonságos (mármint ott nem rohangálnak fegyveres gerillák). Itt szerintem - mivel karacsájok jóval többen vannak, inkább ezen a nyelven kéne megszólalni, de nem ártana ha beszélnél oroszul, mert az ország nyugati részét főleg oroszok lakják. Cserkeszek főleg északon vannak, meg van egy kis nogaj-tatár népesség is.

Kabard-Balkárföldön ott kabard van több, de én azt inkább elkerülném jelenleg a helyedben. Észak-Oszétiába ellátogathatsz, mondjuk az sem teljesen biztonságos.

2013. jan. 29. 16:58
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem beszélem egyiket se, csak gondolom ellenszenvesek az oroszokkal, vagy ha valaki oroszul próbálkozik.

Miért veszélyes Kabard-Balkárföld?

Vagy Észak-Oszétia.

Ingusföldet kihagytam, nem tudom az mennyire veszélyes, csak azért hagytam ki, mert olvastam, hogy ott nemrég volt 1 merénylet.

Egyébként ebben a 2 (v 3-4) tartományban csökken vagy nő az oroszok aránya?

2013. jan. 29. 17:32
 5/9 A kérdező kommentje:

Amúgy honnan lehet tudni hogy melyik biztonságos és melyik nem?

Pl h Karacsáj-Cserkeszföld biztonságos.

2013. jan. 29. 17:33
 6/9 fairi1 ***** válasza:

ÉszaK-Kaukázusban régóta van szeparatizmus, egy iszlám emirátus akarnak létrehozni a felkelők egy része.

Kabard-Balkárföld pl az egyik fókuszpont, 2005 Nalchikban 150 embert mészároltak le ott a miliciták és 2011 volt egy nagyobb fellángolás, de a környék legveszélyesebb része jelenleg Dagesztán.

[link]

Ha környékbeli ismereteid ilyen rosszak és nem vagy bevállalós, vagyis olyan helyen nem szeretsz mászkálni ahonnan egy normális ember menekülne, arra felé ne kirándulj.

Ám ha van környékbeli ismerődős akkor legveszélyesebb helyre is mehetsz.

Karacsáj-Cserkeszföld talán békésebb, de elég egy nagyobb katonai művelet Kabardföldön és vége a békének.

2013. jan. 29. 19:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Én a fenti hozzászólást annyival módosítanám, hogy Ingusföld veszélyesebb mint Dagesztán. Általánosságban véve: Ingusföldre, Dagesztánba és Csecsenföldre ne menj, Észak-Oszétiát és Kabard-Balkárföldet sem árt kikerülni. Karacsáj-Cserkeszföldön viszont nem igazán történnek merényletek sem katonai akciók, persze a szomszédos régió instabilitása miatt nem árt óvatosnak lenni (pl. elkerülni Kabard-Balkárföld határtérségét).
2013. jan. 29. 19:46
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
Sajnos, hogy ma olyan ott a helyzet. Én még akkor jártam Valgyikavkazban amikor azt még Ordzsonikidzének hívták (Észak Oszét főváros). Ámi csoda arrafelé, jó sört főztek ott. Meg is vert a szovjet milicista mert a téren ittuk és nem akartunk beszálni a suppkocsijába (hú de kemény volt a szovjet fehér gumibot ☻). Gyönyörő vidék érdemes elmenni oda. Szép a mecsetje is (és marha sok a lépcső a minaretben). Az oroszal boldogultunk. De kissé arrébb Grúziában a déloszétoknál (alánok) jobb volt törni az oroszt ☺. A kabard-balkar Nalcsikban barátságosak voltak az emberek, látták és hallották, hogy nem vagyunk oroszok, mert annyira tudtunk oroszul mint ők, és érdekes ugyan azzal az akcentussal, ezért nem értették miért nem az ő nyelvükön beszélünk. Mikor megmondtuk kik vagyunk, úgy reagáltak, hogy két napig nem józanodtunk ki ☺.
2013. jan. 29. 21:09
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
Ja, Nalcsikban érdemes megnézni a kőhidat, magyar málenkij robotosok építették (az apósom mondta, ő is ott volt).
2013. jan. 29. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!