Oroszország e 2 régiója közül melyik biztonságosabb?
És melyikbe érdemes ellátogatni? Mert mind2 gyönyörű!
Kabard-Balkárföld
Karacsáj-Cserkeszföld
És milyen nyelven érdemes megszólalni? (kabard v balkár?)
(karacsáj v cserkesz?)
Oroszul nem tudok.
Karacsáj-Cserkeszföld teljesen biztonságos (mármint ott nem rohangálnak fegyveres gerillák). Itt szerintem - mivel karacsájok jóval többen vannak, inkább ezen a nyelven kéne megszólalni, de nem ártana ha beszélnél oroszul, mert az ország nyugati részét főleg oroszok lakják. Cserkeszek főleg északon vannak, meg van egy kis nogaj-tatár népesség is.
Kabard-Balkárföldön ott kabard van több, de én azt inkább elkerülném jelenleg a helyedben. Észak-Oszétiába ellátogathatsz, mondjuk az sem teljesen biztonságos.
Nem beszélem egyiket se, csak gondolom ellenszenvesek az oroszokkal, vagy ha valaki oroszul próbálkozik.
Miért veszélyes Kabard-Balkárföld?
Vagy Észak-Oszétia.
Ingusföldet kihagytam, nem tudom az mennyire veszélyes, csak azért hagytam ki, mert olvastam, hogy ott nemrég volt 1 merénylet.
Egyébként ebben a 2 (v 3-4) tartományban csökken vagy nő az oroszok aránya?
Amúgy honnan lehet tudni hogy melyik biztonságos és melyik nem?
Pl h Karacsáj-Cserkeszföld biztonságos.
ÉszaK-Kaukázusban régóta van szeparatizmus, egy iszlám emirátus akarnak létrehozni a felkelők egy része.
Kabard-Balkárföld pl az egyik fókuszpont, 2005 Nalchikban 150 embert mészároltak le ott a miliciták és 2011 volt egy nagyobb fellángolás, de a környék legveszélyesebb része jelenleg Dagesztán.
Ha környékbeli ismereteid ilyen rosszak és nem vagy bevállalós, vagyis olyan helyen nem szeretsz mászkálni ahonnan egy normális ember menekülne, arra felé ne kirándulj.
Ám ha van környékbeli ismerődős akkor legveszélyesebb helyre is mehetsz.
Karacsáj-Cserkeszföld talán békésebb, de elég egy nagyobb katonai művelet Kabardföldön és vége a békének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!