Anglia is van akkora recesszióban mint Magyarország?
Mert én nem hiszem,hogy a briteknél is a munkanélküliség 10-11% körül van. Sokan azt mondják,hogy Nagy Britannia nincsen benne az EU top három vezető országában de én ezt kicsit kétlem,hiszen nekik Európán kívül is nagy a piaca.
Szóval nem azt mondom,hogy a gazdaság dübörög náluk de hogy jobban állnak fényévekkel mint mi az tuti! Mit gondoltok?
Anglia egy erős gazdasággal rendelkező ország,nem lehet összehasonlítani velük.Az,hogy most ott se megy olyan jól nem azt jelenti,hogy egy szinten vagyunk.
Az egy főre jutó gdp kell nézni ami 3-4x akkora mint nálunk.
"Anglia egy erős gazdasággal rendelkező ország,nem lehet összehasonlítani velük.Az,hogy most ott se megy olyan jól nem azt jelenti,hogy egy szinten vagyunk.
Az egy főre jutó gdp kell nézni ami 3-4x akkora mint nálunk.
Ezt a GDP alapú számolgatást el kellene felejteni a kialakult gazdasági problémák miatt.
Nagyon hirtelen fognak megváltozni a dolgok.
A fejlett országok nagyon a lejtő szélén állnak, és csak egy apró fuvallat kell hogy meredeken elinduljanak lefelé.
Mi pld hamarabb bekaptuk a legyet, de közel nem fogunk, tudunk, akkorát bukni mint a nyugat.
Nem kell hozzá sok idő, csak néhány év hogy kibontakozzanak azok a problémák amelyek rezonanciái ma is érzékelhetők és amik elfognak hatalmasodni hamarosan.
A megoldásra várni meg csak ábránd, mert nem a politikusokon múlik hanem a tőkén.
Bár látszanak az Eu ban erőfeszítések ma már "offshore elszigetelés" de a lobbi még ma is annyira erős hogy még nincs akkora baj ami legyőzné az erejét!
Persze hamarosan lesz, a kérdés csak az hogy nem lesz e túl késő?
"ert én nem hiszem,hogy a briteknél is a munkanélküliség 10-11% körül van. "
8,1%-os a munkanélküliség, de az ország északi részén eléri a 11%-ot is, de délen csak 6-7%.
Anglia gazdasága messze jobb mint a magyar, az azonban tény, hogy gyengébb, mint 2008 előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!