Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izrael vs Palesztina. Érdekes?

Izrael vs Palesztina. Érdekes?

Figyelt kérdés

Szóval ugye hallottuk hogy ilyen terroristák a palesztinok.

Azonban érdekesnek találom hogy:

90 palesztin halott van,

és alig 3 izraeli.

Kicsit furcsállom ezt. Ti esetleg nem?

2012. nov. 19. 21:29
1 2 3
 11/22 Shai-Hulud ***** válasza:
85%

Csak azt az egy dolgot hagytad ki a mondókádból, hogy az a föld eredetileg a zsidó népé volt. És a filiszteusok (palesztinok) nem háborúban hódították meg azt a területet, hanem azt Róma vette el a zsidóktól, a palesztinok elődei csak ezután telepedtek meg ott.

1948-ban csak visszakapták a zsidók azt a területet, amely előtte az ő tulajdonuk volt.

"Az izraeli államot 1948. május 14-én alapították újjá. Az ország a történelmi Júdea és Izrael, ókori zsidó királyságok területén helyezkedik el. Lakóinak nagy része izraelita vallású zsidó, akik a szétszóratás 1850 éve után többnyire a második világháború és az európai holokauszt után vándoroltak vissza a térségbe. A lakosság további jelentős részét arabok alkotják, akik az ókori zsidó államiság megszűnése után települtek be tömegesen a 7. században."

[link]

Nem árt a történelmet is ismerni...

Érdekesnek találom, hogy nekünk, magyaroknak "visszajár" a Trianon előtti országrész mert az "a mi tulajdonunk", a zsidók viszont jogtalan betolakodók a saját országukban.

2012. nov. 19. 22:16
 12/22 A kérdező kommentje:

Föld eredetileg a zsidó népé volt

Nos kicsit vitatnám. Több mint kétezer ével ezelőtt. Aztán elüldözték őket.

Ennyi erővel vegyük vissza a Trianonba elcsatolt területeket, oszt lőjük a románokat, meg a szlovákokat.

2012. nov. 19. 22:25
 13/22 anonim ***** válasza:

Ácsi! Én nem a többszáz éves tényeket vitattam, hanem a II. VH utáni Izraeli területszerzést.

Az ENSZ anno kijelölte a határokat, azóta pedig egy cseppet terjeszkedtek...

Nézd meg a képet 1946-tól napjainkig:

[link]

2012. nov. 19. 22:37
 14/22 anonim ***** válasza:
A palesztinok egymással sem képesek békében meglenni.
2012. nov. 19. 22:37
 15/22 anonim válasza:
44%

[link]

...no comment!!!!

2012. nov. 19. 22:45
 16/22 anonim ***** válasza:
40%
Kíváncsi lennék Izraelre ha az Usa nem állna mögötte akkor is lenne-e ennyire nagy legény?
2012. nov. 19. 22:47
 17/22 anonim ***** válasza:
72%

mit furcsálsz ebbe?

izraelnek fejlett hadiereje van, a palesztinok meg sunyiban bombázgattak és robbantgattak.

Most megkapják amit érdemelnek.

2012. nov. 19. 23:04
 18/22 anonim ***** válasza:
50%

"mit furcsálsz ebbe?

izraelnek fejlett hadiereje van, a palesztinok meg sunyiban bombázgattak és robbantgattak.

Most megkapják amit érdemelnek."

Persze, a zsidók meg Hitler idejében kapták meg, amit érdemeltek. Vagy nem? Hogy is van ez?

Szerintem egyik ember sem érdemli meg, hogy meggyilkolják őt. Aki gyilkolászni akar, az elmebeteg.

Aki meg azt állítja, hogy ha X népet mészárolják, az Isten elleni vétek, amikor pedig X nép mészárol másokat, az teljesen jogos és üdvös, az a legnagyobb beteg.

2012. nov. 19. 23:31
 19/22 anonim ***** válasza:

18:

most komolyan az izrael-palesztin dologhoz hasonlítod a nácik tevékenységeit? durván tájékozatlan vagy, vagy szimplán buta. Nem tudom melyik a szomorúbb.

2012. nov. 19. 23:37
 20/22 anonim ***** válasza:
50%
Én pedig annyira imádom az olyanokat, mint te, akik elhordják a másik embert tájékozatlannak, butának, stb. és ennyiben ki is merül a mondandótok, nem magyarázzátok meg, hogy szerintetek mi miért van. A másik ember h*lye, mert nem ért veled egyet és punktum, apelláta nincs.
2012. nov. 20. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!