Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek Romániában, vagy...

Szerintetek Romániában, vagy itthon van jobb megélhetési lehetőség?

Figyelt kérdés
Ti élnétek ott?

2012. nov. 12. 20:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Itt nálunk a román határ mentén többen elkezdtek Románul tanulni. Egy jól képzett szakember pár éven belül hamarabb el tud helyezkedni Romániában mint itthon.

Tetszik, nem tetszik, ezt tudomásul kell venni!

2012. nov. 13. 09:50
 12/17 anonim ***** válasza:
Romániában nem kell fizetni tb-t? vagy nincs állami nyugdíjpénztár vagy kötelező magánnyugdíjpénztár? Szerinted ez mennyi pénzt visz el a minimálbérből élőktől ...
2012. nov. 13. 11:00
 13/17 anonim ***** válasza:

"8-as ne zavarjon, hogy az brutto. Nem véletlenül írtam le, hogy nettoban csökkent, és nem is kicsit!"

Még mindig több, mint Romániában. Mellesleg hány százalékos csökkenés a 60600-ról a 60900? Kiszámolnád nekem?

2012. nov. 13. 11:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Én most költöztem ki Romániába Kolozsvár mellé egy kis faluba. Ez egy elit falu, de vannak a környéken olyan átlagos faluk is, mint Magyarországon, de az utóbbi 1-2 évben rengeteget fejlődött az ország. Én a Kolozsvári Auchanban dolgozom egy logisztikai központban. Ugyanolyan a megélhetés amúgy, mint Magyarországon, csak szerintem Romániában több az elit környék. Az átlagos emberek meg ugyanúgy élnek, itt amúgy minden olcsóbb. És tényleg majdnem minden faluban épült egy új utca az utóbbi két évben. Amúgy azért költöztem ki, mert a barátnőm oda valósi volt, én meg Békés megyében éltem Magyarországon, ahol nincs munka és Románia jobb választásnak tűnt. Románul amúgy is tudok, mert egy fel román fele magyar faluban laktam Magyarországon (Méhkeréken) Na mindegy. Tehát ugyanolyan a két ország.
2012. nov. 29. 20:20
 15/17 anonim ***** válasza:
Tehát. Az átlagos emberek mindkét országban ugyanolyan színvonalon élnek, a szegények is mindkét országban szegények, viszont Magyarországon nem nagyon vannak gazdagok(max. Budapesten) Romániában meg minden megyében találsz kb. 20 milliomos ,,Rózsadomb" falut. Na ennyivel jobb Románia, hogy megvan itt is a nyomor, de itt legalább vannak gazdagok! :)
2012. nov. 29. 20:22
 16/17 anonim ***** válasza:
[link] Például a mi falunk szinte csak ilyen házakból áll (Floresti a neve, Kolozsvár mellett van.)
2012. nov. 29. 20:25
 17/17 anonim ***** válasza:
2012. nov. 29. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!