Miért utálják az amerikaiak a franciákat?
Mert a hidegháborúban gyávák voltak.
És innentől fogva az amerikaiak szemében egy gyáva nép lett.Állandóan kifigurázzák őket hogy csigaevő meg nem szeret fürdeni..stb.Meg az amerikai filmekben a meleg karakter mindig francia vagy brit.
Kanadára meg a függetlenedési háború idején sértődtek meg.Amikor volt a háború akkor az amerikaiak Kanada államait is függetleníteni akarták a britektől és természetesen magukhoz csatolni.Viszont Kanadaiak ezt másként gondolták és visszaverték az amerikai csapatokat.És azóta megy a sértődés.
Szerintem ez még az angol-francia többszáz éves ellentétből öröklődött, amikor még a tengeri fennhatóságért küzdöttek.
Amúgy szerintem nem utálják, csak megmosolyogják őket, nem veszik őket komolyan. Ahogy pl. Al Bundy mondta, lefeküdtek a náciknak is és az amcsik mentették meg a "borba áztatott s#ggüket". :)
(Ami persze így nem teljesen igaz, de szerintük jól hangzik.)
3. Abban van igazság.Franciaország német uralom alatt állt.A náci seregben a legtöbb idegen náci francia volt.
A háborút az angolok , szovjetek , amerikaiak nyerték, a franciák nem csináltak semmit csak oda álltak mintha csináltak volna valamit.És ünnepelték a nagy győzelmet meg a háború végét amit igazából mások nyertek meg helyettük.
Kétszáz éve volt egy francia-amerikai háború a mostani USA középső területeiért, mely francia kézen volt.
Erről szól az Utolsó Mohikán.
Nektek nem furcsa, hogy Illinois vagy Baton Rouge, Arkansas vagy Kansas francia eredetű szavak? Ezért is ejtik s-nek Chicagót.
Szóval kétszáz éve utálják őket.
A franciákat személy szerint mi Magyarok is utáljuk, persze csak azok akiknek fáj Trianon mert a franciáknak köszönhetjük javarészt, amúgy meg egy beképzelt pökhendi nép
pl én a Rudas Gyógyfürdőben dolgozok és még arra sem méltatnak hogy angolul beszéljenek... szóval erről ennyit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!