Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A kivándorló magyarok többsége...

A kivándorló magyarok többsége német vagy angol nyelvterületre megy?

Figyelt kérdés
2012. okt. 15. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát angliába elég sokan mennek, szerintem többen mint ausztriába. Bár, ha az ingázókat is beleszámítod :/. Szerintem angolba többen.
2012. okt. 15. 22:20
 2/10 A kérdező kommentje:
De német nyelvterületnél még ott van Németország és Svájc is.
2012. okt. 15. 22:30
 3/10 Komplikato ***** válasza:
Szerintem meg az emberek többsége lusta vagy nem szeret messzire menni, ezért több az osztrák és német munkavállaló Ahogy én néztem Angliába az megy, akinek valami nagyon jó melója akad ott, vagy akit maga az ország vonz. Persze kis részben akad olyan aki oda megy akár szemét melót is elvállalni.
2012. okt. 15. 22:36
 4/10 anonim ***** válasza:

3-as egy nagy baromságot beszélsz.

A nyelvtudás az egyik döntő szempont, nem a lustaság. Ausztriába a legtöbben azért mennek, mert nem akarják összeomlasztani az addigi életüket, hogy újat kelljen kezdeni, valamint a honvágy is erős sokskban, ha benned nem is. A határ mentén simán megoldható az ingázás, Sopron és környéke gyönyörű.

2012. okt. 15. 22:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Elnézést, a kérdésre válaszolva szerintem angol nyelvterületre mentek többen eddig, de csak mert ebben Anglián kívül az USA, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland is benne van(a teljesség igénye nélkül).
2012. okt. 15. 22:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem Angliába is rengetegen mennek ki úgy, hogy nincs semmi jó melójuk, és ott keresgélnek. A lustaság meg... hát nem tudom. Angliába kicsivel többet kell ülni a repülőn, kb, ennyi a különbség.

Szerintem a nyelvtudás dönt. Szép nyelv a német (azt mondják), de az angol könnyebb, és szerintem többen tanulják. Német nyelvterületen viszont nem sokat ér az angol tudás, ezért angollal muszáj messzebb keresgélni.

2012. okt. 15. 22:51
 7/10 tavol elo ***** válasza:
Szerintem a legtobben Angliaba mennek, ide a tengrentulra pl USA, Canada nagyon nehez atjonni es hosszadalmas procedura. Velemenyem szerint a legtobben nem "valasztanak" hanem van egy ismeros vagy rokon x helyen es odamennek, hiszen ott mar van ismeros, barat, rokon, igy sokkal konnyebb tajekozodni, alkalmazkodni! Talan Anglia volt a legliberalisabb az ujonnan csatlakozott EU tagallamok polgaraival es ott volt a legtobb munka is, ezert vannak ott messze a legtobben (de ez csak sajat tipp) Ha jol tudom Anglia nem alkalmazta a 7 ev moratoriumot az uj tagallamokkal szemben ezert joval korabban megindult oda a munkaero vandorlas aztan az emberek egymasnak tapostak ki az utat.
2012. okt. 16. 01:14
 8/10 Komplikato ***** válasza:

Kedves 4-es, nem külföldről írok így értelmetlen az amit az én honvágyamról tudni vélsz.

A vélemény amit leírtam, meg nem saját, hanem bizony a magyarok a legkevésbé mobilis népek egész Európában, a felmérések és a tények szerint is.

2012. okt. 16. 12:31
 9/10 anonim ***** válasza:

8-as

Én is külföldről írok, nem csak a te honvágyadról beszélek. De persze mindenki magából indul ki, neked nem hiányzik a hazád, ezért azt hiszed, hogy másnak se. Nekem meg hiányzik és úgy gondolom, hogy másoknak is. Következtetés: Sokan vannak, akiknél a honvágy fontos tényező(mégha másoknál nem is).

A magyarok eddig a legkevésbbé mobilis nép lehettek, mert jól megvoltak otthon is. De az utóbbi tíz évben ennek vége. Emlékszem, amikor gimis voltam, a tanárok folyton rémeket láttak, mert mi voltunk az első generáció, akik tömegesen terveztük a kiutazást, előttünk nem volt ilyen, mert volt remény a jobb jövőre otthon. És a a tanárok látomásai beigazolódtak, az én baráti körömből sokan kint élnek ma, mások még egyetemisták, ezért otthon maradtak, de utána szintén kimennek.

Senki, ismétlem SENKI nem fog Magyarországon maradni közülünk. Én még rövidebb-hosszabb ideig hazamegyek sokszor, amikor úgy hozza a sors, de egy idő után úgyis megtelepedek.

A lustaság mint érv rám különösen sértő, aki négy nyelven beszélek és most tanulom a németet, és eddig három országban éltem.

2012. okt. 16. 19:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Angliába repülővel 2-3 óra alatt el lehet jutni. Ausztriába kocsival ugyanennyi, szóval nehogy már a lustaság legyen a fő ok. Angolul sokkal többen beszélnek, ráadásul a britek már 2004 óta korlátozások nélkül engedik a munkavállalást, természetes, hogy ott van több magyar.
2012. okt. 16. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!