A kivándorló magyarok többsége német vagy angol nyelvterületre megy?
3-as egy nagy baromságot beszélsz.
A nyelvtudás az egyik döntő szempont, nem a lustaság. Ausztriába a legtöbben azért mennek, mert nem akarják összeomlasztani az addigi életüket, hogy újat kelljen kezdeni, valamint a honvágy is erős sokskban, ha benned nem is. A határ mentén simán megoldható az ingázás, Sopron és környéke gyönyörű.
Szerintem Angliába is rengetegen mennek ki úgy, hogy nincs semmi jó melójuk, és ott keresgélnek. A lustaság meg... hát nem tudom. Angliába kicsivel többet kell ülni a repülőn, kb, ennyi a különbség.
Szerintem a nyelvtudás dönt. Szép nyelv a német (azt mondják), de az angol könnyebb, és szerintem többen tanulják. Német nyelvterületen viszont nem sokat ér az angol tudás, ezért angollal muszáj messzebb keresgélni.
Kedves 4-es, nem külföldről írok így értelmetlen az amit az én honvágyamról tudni vélsz.
A vélemény amit leírtam, meg nem saját, hanem bizony a magyarok a legkevésbé mobilis népek egész Európában, a felmérések és a tények szerint is.
8-as
Én is külföldről írok, nem csak a te honvágyadról beszélek. De persze mindenki magából indul ki, neked nem hiányzik a hazád, ezért azt hiszed, hogy másnak se. Nekem meg hiányzik és úgy gondolom, hogy másoknak is. Következtetés: Sokan vannak, akiknél a honvágy fontos tényező(mégha másoknál nem is).
A magyarok eddig a legkevésbbé mobilis nép lehettek, mert jól megvoltak otthon is. De az utóbbi tíz évben ennek vége. Emlékszem, amikor gimis voltam, a tanárok folyton rémeket láttak, mert mi voltunk az első generáció, akik tömegesen terveztük a kiutazást, előttünk nem volt ilyen, mert volt remény a jobb jövőre otthon. És a a tanárok látomásai beigazolódtak, az én baráti körömből sokan kint élnek ma, mások még egyetemisták, ezért otthon maradtak, de utána szintén kimennek.
Senki, ismétlem SENKI nem fog Magyarországon maradni közülünk. Én még rövidebb-hosszabb ideig hazamegyek sokszor, amikor úgy hozza a sors, de egy idő után úgyis megtelepedek.
A lustaság mint érv rám különösen sértő, aki négy nyelven beszélek és most tanulom a németet, és eddig három országban éltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!