A csehek miért támogathatják a légitársaságukat és a magyarok miért nem?
1. Miért nézel te népszabadságot? :D
2. Igen, én is észrevettem, pikkelnek ránk, én tudtam elejétől kezdve hogy rossz ötlet belépni :).
Ott vannak pl a cukorgyárak. Sorra zárják be őket, merthogy nem eu-s, blablabla, még szép is lenne ha ez lenne a fő cél,azonban a cél hogy felvásároljuk a drága német meg mittudomén milyen cukrot :D. Azért b*szakszanak folyton :).
A döntő különbség az, hogy a csehek csehek, a magyarok magyarok. Magyarnak a magyarnál nagyobb ellensége nincsen. Az EU döntéshozók nem utálják a magyarokat, bár én a helyükben néhánnyal kivételt azért tennék.
A MALÉV-ot nem "kellett" megszüntetni, hanem néhány magyarnak jól jött a megszűnése. Így megszabadult egy csomó adósságtól, amit hozzá nem értése és harácsoló életmódja idézett elő. Nem számított eladott jegy, adott szó, munkahelyteremtés és más haszontalanságok. Úgy látszik a csehek más elvek szerint élnek.
Kedves #3-as. Ha te minden pénzt, amit tőlem (mondjuk, hogy az államtól) kapsz, azonnal elvered kocsmában, szerencsejátékon, veszel sok haszontalan dolgot, mit gondolsz, meddig tömném a zsebedet.
Másfelől mit gondolsz, az államnak honnan van pénze? Tőled (ha adózol), tőlem, és a többiektől. De mi ne a pazarlásra adtuk neki, hanem oktatásra, kórházra, rendőrségre, ügyeink gyors elintézésére, stb.
Rosszul tudtam azért büntették meg a malávot mert 2007-2010ben Bajnai Gyurcsány kormány idején állami pénzből támogatták az amúgy magánkézre adott légitársaságot.
Miért nem lehet felelősségre vonni őket? Mszp alatt lett veszteséges a vállalat és ők is adták el és még ők is támogatták ... Ráadásul oszkó is wizz airnél volt vezetői tag, szal itt már látszik, h. a hiénák tették tönkre a légitársaságot. raynair és wizzair egyből betöltötte a lyukakat ... Én értem h. hibás vezetés, de a vezetőség mögött is ott van vki akinek érdeke volt ez ...
"Ott vannak pl a cukorgyárak..."
Mindenkiben az a cukorgyáras kép él, ha az EUt kell szidni. Pedig nem az EU záratta be. Azok a hibásak (Palotás és barátai) akik mindenféle megkötés nélkül privatizálták. Onnantól kezdve a tulajdonos bármit csinálhatott velük. Az állami vagyon elherdálása ilyen következményekkel jár.
OFF: A Cukorgyár legendája úgy látom még mindíg él, utána kéne nézni akkori cikkekben. Gyakorlatilag leállt itthon a cukorrépa termelés, mert nulszaldó közelébe esett a túltermelés miatta az ára. Erre a csökkenő cukor mennyiség miatta gyárak jó részét eladták vagy le is bontották. A maradék gyárakból az egyik eladta a cukor kvótáját 50 évre hatalmas összegért, a maradék 6-ból lett egy állami vállalat ... ami meg se perc alatt csődbe ment Lásd még az "állam a legjobb gazda" c. idióta tündér mesét.
A drágább külföldi cukorról meg annyit, érdemes utánajárni, hogy kb. minden olcsóbb, mint amit nálunk állítanak elő és ennek csúnya okai vannak ám. Bizony még a kaja is drágább.
"A másik ami személy szerint bosszantó, h. olcsó rossz minőségű gmo-s nádcukorral vannak tele a boltok, ..."
Ezt vázolnád nekem, tekintve, hogy legolcsóbb nádcukor is majd' a duplája a répacukornak, miközben kevésbé káros és jobb az íze, szóval merre is van olcsó nádcukor???
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!