Véglegesek az országhatárok vagy elképzelhető, hogy újra változni fognak?
Az ENSZ alapokmánya kimondja az országok területi sérthetetlenségét.
A második világháború óta a határok nem is változtak, leszámítva az egyes országok szétesését, egyes területek önállósodását.
Néhány kivétel azért akad: Izrael annektálta a Golánt, Örményország Karabahot, de ezeket a nemzetközösség nem ismeri el.
Az egyetlen véglegesnek tűnő jelentős határváltozás az 1962-es háborúban Kína által Indiától elfoglalt területek esete. Ez szerintem véglegesnek tekinthető és előbb-utóbb India és a Nemzetközösség tudomásul veszi a változást.
Szerintetek lesznek még olyan jelentős határváltozások, mint a 2. világháború végén vagy az országhatárok véglegesnek tekinthetők és többé nem lesz változás?
"Ha Magyarországon jelentősen jobb életszínvonal lenne mint a környező országokban, akkor lenne rá esély hogy a MAGYAR TÖBBSÉGŰ román, szlovák, szerb, ukrán területek visszakapnánk."
Ez volt a hsz-em. Miért is kellett lepontozni? Talán azért mert úgy gondolom hogy ha sokkal jobb lenne itt az életszínvonal, akkor lenne rá esély hogy a máig 50% fölötti magyar többségű településeket vissza tudnánk szerezni? (persze nem erőszakos megoldásra gondoltam) A gyengébbek kedvéért leírom, hogy ez alatt közel sem az összes trianoni szerződésben elvett területre utaltam -_-"
Nem lesznek ország határok.
sőt nemzetiségek sem.
a szelídek öröklik a földet és örökké rajta laknak.
Hogy miért nem erre szavaztok már, szörnyű.
Lehet, hogy az ENSZ alapokmánya kimond dolgokat, de az ENSZ is csak egy emberek által kitalált szervezet, és ezért nem végleges...
Amióta ember él a földön, háborúk is vannak, tehát még lesznek is. A területszerzés meg egy roppant fontos érdek. Tehát mindenképp változni fognak a határok, csak kérdés, hogy hol és mikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!