Délszláv háborúban melyik országnak volt egy "Tigrisek" nevű félkatonai csapata?
A délszláv háború kapcsán több dolgot is elolvastam de ellentétes információkat véltem felfedezni bennük.
Pl.:"Vilim Karlovic a Horvát Hadsereg elit csapatához a tigrisekhez került"(zalai hírlap 2012 márc 31.)
A másik:"A foci, a politika és az erőszak összemosásának legismertebb példáira a kilencvenes évek délszláv háborúiban került sor. A műfaj igazi mestere Zeljko Raznatović, ismertebb nevén Arkan volt. A pályáját közönséges bűnözőként kezdő, majd meggyilkolva végző Arkan 1990-ben a belgrádi Crvena Zvezda kemény magjából kezdte el szervezni szerb szabadcsapatait, amelyek a következő években a Balkánon zajló legvéresebb incidensek közül többet is elkövettek. A "Tigrisek" fénykorukban arra a hallatlan eredményre is képesek voltak, hogy egy zászló alatt egyesítették a Crvena Zvezda és a másik belgrádi klub, a Partizan radikális szurkolóit, akik ekkor kivételesen nem egymás, hanem a nem eléggé szerbek ellen harcoltak."( [link]
Köszi.De arkan "csapata" melyik oldalon harcolt,horvát vagy szerb?Vagy is is?Mert itt az áll "hanem a nem eléggé szerbek ellen harcoltak"?
Még 2 kérdés:
A horvátok is követtek el nagyobb háborús bűnöket?
Akkor mért írták az újságba hogy,"Vilim Karlovic 21 esztendős volt amikor önként jelentkezett a horvát hadseregbe".-A tigrisek 1. brigádjához kerültem... ez egy elit alakulat volt.
De itt a teljes cikk,ha érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!