'92 novemberi születéssel az önéleti dokumentumokba Csehszlovákiát, vagy Szlovákiát írjak, esetleg Cseh-szlovákiát, mivel már föderáció volt "csak"?
"Aki nem tudja beazonosítani helyileg az nem méltó az elbírálásra..."
Nem muszáj ám ennyire fenn hordani az orrodat, nem biztos, hogy különb vagy a többi embernél csak azért, mert ők nem ott születtek, ahol te.
Az önéletrajzodba az államnak azt a nevét kell írni, ami születésedkor hivatalos volt. 1992 novemberében - ha jól tudom - a csehek Csehszlovák Szövetségi Köztársaság, a szlovákok Cseh-Szlovák Szövetségi Köztársaság néven emlegették az országot. Ezek közül kell a megfelelőt választanod. Szlovákiát nem írhatsz, mert akkor még nem létezett ilyen ország, esetleg zárójelben írhatod oda, jelezve, hogy ma melyik ország területén kell keresni a települést, ahol születtél.
1993 január 10.-én - 1993 január 10-én
1990. április –1992. december 31-éig: Csehszlovák Szövetségi Köztársaság (cseh változat) és Cseh–Szlovák Szövetségi Köztársaság (szlovák változat),
Egyik volt barátnőm Kárpátalján született, hazatelepültek pár év után neki az van az okmányaiban születési helyként:
Barkaszó , Szovjetunió ( mert akkor még az volt ) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!