Mi a véleményetek arról a politikai meglátásról, hogy az utóbbi 3 évben Európa és Amerika egyáltalán nem lábalt ki a válságból, csak szőnyeg alá söpörte azzal, hogy Kínára sózta az adósságot?
Nemrég olvastam a Telegraph nevű angol lapban.
Ideiglenesen rásózta a dolgot Kínára, szőnyeg alá söpörve a válságot az epicentrum áthelyezésével, ez azonban hamarosan visszaüt a Nyugati világra.
Amerika már valamelyest a kilábalás jeleit mutatja... de az EU... nem tudom mi lesz vele hosszú távon. Az is érdekes bevezették az eurót, de a politikai integráció a mai napig nincs. Nincs egységes irányítás, nincs közös külügy. Az EU addig volt jó amíg mindenkinek jól ment a szekér, amint beütött a válság ahányan vannak annyi felé húznak. Nem képesek gyorsan és erőteljesen reagálni a világgazdaság kihívásaira.
Kína inkább igyekszik távol tartani magát a válságtól... Annyit érzett belőle hogy ideiglenesen visszaesett az export, de 1 év alatt minden helyreállt.
"Úgy értettem a rásózást, hogy rávették Kínát, hogy vásároljon veszteséges amerikai és európai állampapírokat, ezzel ugyan megkapták a válság látszólagos megszüntetéséhez szükséges pénzinjekciót a nyugati országok azonban ennek hatására rohamosan csökkenni kezdett Kína exportpiacra termelési mutatója a csökkenő tőke hatására, ami ugye az ország fő kereskedelmi mozgatórugója volt. Az olcsó kínai áru nélkül a Nyugat nem tudta fenntartani a mostani látszólag felívelő gazdasági mutatóit és emiatt újabb recesszió elé nézünk."
Az USA eléggé el van adósodva Kína felé , Kínának ezt a pozícióját érdekében volt növelni . Kínának a külföldre bocsátott termékeiből nagy haszna van , ezt szerette volna fentartani , mertha a válság méyebben érintette volna a társadalmat , akkor Kína a fogyasztói bázisának jelentős részétől esthetet volna el , most nem az áru minőségére , hanem a mennyiségre gondoltam . Amerika vezető politikusai mindig is a fogyasztás irányába terelte a lakosságot , különösen Gerorge W. Bush . Ha világszerte az embereket jobban érintette volna a válság , akkor nyugati cégek egy része is bezárhatta volna a Kínában található gyárait . Valamint Kína nem költ túl sokat az innovációra , mint az amerikai , európaiak , kóreaiak , vagy a japánok . Jelenleg inkább a saját infrastrukturájának fejlesztésével van elfoglava.
"Szokásos ujjal mutogatás...ezeknek a férgeknek nincsen önkritikájuk"
Mire gondoltál ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!