Mely európai országokban van még a Jobbikhoz hasonló párt?
pl: nagy névnek: Republikánus, USA
De egyébként szinte minden európai országban található hasonló párt.
És ezek közül van olyan, amelyiket nácinak állítanak be a médiában ?
(Nem vagyok jobbikos egyébként, csak érdekelne, hogy vannak-e még máshol is ilyen jelenségek.)
"Mely európai országokban..." - "nagy névnek: Republikánus, USA"
USA az tipikus európai ország. Földrajz 1-es.
Szerintem Európában parlamenti párt nincs amelyik ennyire nyilatan antiszemita lenne. Ott inkább muszlim ellenesek. Az meg azért kicsit más, hisz az ottani muszlim kisebbség az elmúlt 50 év bevándorlásának eredménye.
Tulajdonképpen az összesben, és mindenütt szokás őket nácinak beállítani.
Az amerikai republikánus pártot én sem hasonlítanám ezekhez. A republikánus párt egy jobboldali gyűjtőpárt, amelyben az őskonzervatívoktól kezdve a neokonokon át a libertariánusokig (annak ellenére, hogy az első és az utóbbi kategóriának is van saját kispártja!) mindenfélék megtalálhatók. Ezt nem csak a gazdasági elképzeléseikre kell érteni: egyáltalán nincs egységes álláspont a párton belül pl. a fegyverviselési jogról, a drogokról, a melegházasságról, az illegális bevándorlókról, az USA éppen folyó háborúiról, és még sorolhatnám hosszasan. Ilyen gyűjtőpárt révén persze nem lehet kiszűrni (és senki nem is akarja megpróbálni) többek között a rasszista elemeket, akik a jelöltállító fesztiválon gondolnak egyet, és mogyoróval dobálnak meg egy néger újságírót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!