Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy lehetséges, hogy végül...

Hogy lehetséges, hogy végül Észak-Amerikát többnyire az angol-szászok hódították meg?

Figyelt kérdés

Azért írtam kifejezetten angol-szászokat, mert kezdetben a britek voltak, aztán a jenkik. Szóval hogy sikerült nekik? A spanyolok egészen északra eljutottak, a mai Montanáig, Észak-Dakotáig.

[link]

Aztán a franciák is egészen nagy részt birtokoltak a kontinensből.

[link]

Miért pont az angol-szászoknak sikerült a kontinenst totális birtokukba venni? Szerintem - és ez csak a szubjektív véleményem - sokkal jobb kultúra lenne ma az USA helyén...

Mit gondoltok?

2012. aug. 20. 23:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ugyanazt akartam írni, amit az utolsó: hogy a hódító népek szemlátomást az olyan területeken érzik magukat jobban, ami hasonlít az anyaországhoz. A spanyolok a déli területeket hódították, az angolok meg a zordabb, de megművelhetőbb északot.
2012. aug. 25. 12:00
 12/16 assurbanapli ***** válasza:

attól mert angolul beszélnek, még az angolszármazásúak száma egészen elenyészőnek mondható

inkább egy páneurópai elegy alkotja az usa fehér népességét

2012. aug. 25. 16:15
 13/16 anonim ***** válasza:

Mindegy, hogy mi a népesség etnikai összetétele. Az amerikai angol nyelv, kultúra és politikai rendszer beolvasztotta bevándorlókat.

Más kérdés, hogy a latin-amerikai spanyol népesség beáramlása az USA-ba mikor fog politikai-kulturális fordulatot előidézni.

2012. aug. 26. 14:08
 14/16 A kérdező kommentje:

Pap Pista!

Pár dolgot magyarázz már meg nekem a mondandódból, mert eléggé tagolatlanul írtál és nem volt végig világos.

Pl.

"Maga a függetlenségi harc azért tört ki , mert Anglia csak az ottani helybéli gazdaságot támogatta..."

Miért kit támogathatott volna mást? Ha pedig támogatta, akkor miért fordultak a korona ellen?

Én különben úgy tanultam, hogy azért tört ki a függetlenségi harc, mert nem volt képviseletük a brit törvényhozásban és magas adókat vetettek ki rájuk...

"Ekkor az USA felszólította Kanadát a csatlakozásra..."

Meg még egy jót is háborúztak a britekkel a területért, nem? Mi lett volna, ha...

2012. aug. 27. 18:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Üdv

"Miért kit támogathatott volna mást? Ha pedig támogatta, akkor miért fordultak a korona ellen? "

Az amerikai gyarmatokat egyáltalán nem támogatta . Anglia minden eszközével az anyaoeszág dominanciáját akarta fentartani . A gyarmatok túl hamar túl nagy fejletségre tettek szert , ezt nem nézték jó szemmel .

"Én különben úgy tanultam, hogy azért tört ki a függetlenségi harc, mert nem volt képviseletük a brit törvényhozásban és magas adókat vetettek ki rájuk... "

Ez eggyezik azzal , amit korábban írtam:

"Maga a függetlenségi harc azért tört ki , mert Anglia csak az ottani helybéli gazdaságot támogatta , jogosan riválist látott az amerikai gyarmatokban , ezért megpróbálta teljesen elnyomni az ottani embereket ."

Az amerikai ipart különböző vámokkal és egyéb intézkedésekkel próbálták tönkre tenni . Tiltották hogy az ott bányászott fémek feldolgozásra kerüljenek , akkoriban a fának sokkal nagyobb értéke volt , minden területen felhasználták , és a korona az összes erdőre rátette a kezét...

""Ekkor az USA felszólította Kanadát a csatlakozásra..."

Meg még egy jót is háborúztak a britekkel a területért, nem? Mi lett volna, ha..."

Az USA szerette volna erélni , hogy Kanada csatlakozzon az államaikhoz , de a kanadai lakosság máskép gondolta és ellenált az érkező csapatoknak . A 1812-1814-ig tató háború eredmény , hogy Kanada egyenlőre brit kézen maradt és elkezdett nemzetté formálódni.

2012. aug. 27. 20:00
 16/16 anonim ***** válasza:

"Más kérdés, hogy a latin-amerikai spanyol népesség beáramlása az USA-ba mikor fog politikai-kulturális fordulatot előidézni."

Szerintem arra a fordulatra még várni kell . A mexikói és más latin-amerikai országokból érkező bevándorlók jelentős részek illegálisan jut az országba , és illegálisan helyezkedik el . Ez még aktuális kérdés az ottani politikában , a főként déli államokban elhelyezkedő spanyol ajku munkások nagy része feketén dolgozik , ezt a társadalom többi része nem nézi jó szemmel . Olyan 1-1,5 éve olvastam , az USA-ban végzett közvélemény kutatás szerint a lakosság több mint fele ellenzi az illegális bevándorlást . Obama emiatt egyenlőre még azért sem lépett , mert magáénak tudhatja a spanyol ajkú szavazókat ,és még a bevándorlás legális , átláthatobb keretek közé való szoritására nem érkezett elfogadható javaslat.

2012. aug. 27. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!