A 2. világháború előtt-alatt miért nem menekültek a zsidók (vagy menekítették őket) a mai Izraelbe ( pl. a Balfour-nyilatkozat miatt)?
A Rotschildek és a többi nagyon befolyásos-gazdag zsidó dinasztia mit csináltak ebben az időben, a háború előtt és alatt, próbáltak-e segíteni a szegény, veszélyben lévő zsidón ?
Mikor értesültek pl. az Amerikában vagy egyéb, háborús területen kívül élő zsidók a lágerekről és a zsidóirtásról ?
Továbbá azért, mert ugye tömegeknek nem lett volna egyszerű menekülni pl. egy gettóból vagy egy körbezárt városból.
Hogy az Amerikában élő zsidók mikor értesültek, nem tudom, erre talán csak az tudna választ adni, aki átélte.
Valószínűleg nagyjából egy időben az itt élőkkel, hiszen ha itt kiderült, hogy irtják a zsidókat a németek, akkor arról szóltak az amerikaiaknak, ott meg gondolom simán lehozta az újság.
Ez csak feltételezés, szerintem így történt.
Mert az angolok nem engedték be őket Palesztínába. Volt zsidó bevándorlás oda a '30 - as években, de, hogy milliók menjenek oda, arról szó sem lehetett.
A lengyel kormány megpróbálta elérni, hogy Madagaszkárra mehessenek a zsidók, a zsidókkal ezt meg is beszélték, csak ezért meg a franciák nem rajongtak és ez már 1937 - ben volt, alig 2 évvel a háború előtt.
Törökországba mentek, Magyarországról is vándoroltak ki oda a háború elején, de csak maximum 10000 ember.
Akkoriban az USA és Nagy-Britannia is antiszemita volt, nem volt még ilyen erős zsidó lobbi (nem tudom miért, ott is voltak gazdag zsidók). Nem akarták beengedni őket az országukba, gyarmatukra. Mellesleg amikor megtudták, hogy a zsidókat vagonokban deportálják, akkor sem bombázták le az Auschwitzba vezető vasútvonalakat.
Én is gondolkodtam már ezen, hogy a nyugati hatalmak miért voltak ilyen zsidóellenesek a háború előtt és alatt, a háború után pedig rögtön létrehozák Izraelt és azóta is töretlenül támogatják. Hitler kezdetben kitelepítéssel akarta megoldani a zsidókérdést, de mivel ezt a szövetséges nagyhatalmak nem engedték, ezért választották a "végső megoldást", a népirtást.
Ha az USA és Nagy-Britannia 10 évvel korábban létrehozzák Izraelt, megmenthettek volna több millió zsidó életét.
Tehát az ő felelősségük is legalább akkora mint a magyaroké. A magyar népet a mai napig bűnösnek tartják, mert tétlenül nézték a deportálásokat és a politikusainknak minden hónapban bocsánatot kell kérni a zsidóságtól, miközben a nyugati hatalmaknak is legalább akkora a felelőssége a holokausztért, mint a magyaroknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!