A globális felmelegedés okozója az emberiség? Mi a véleményetek?
Félre értés ne essék. Tudom, hogy az emberi környezet szennyezés rossz az állatoknak.
Engem most csak a globális felmelegedés iránti vélemények érdekelnek.
Persze, hogy hozzájárul az emberiség, de olyan kis mértékben ,ami elhanyagolható.
A sok CO2 kibocsájtásról szólnak hírek, de, hogy ez mennyire jelentős emlékezzen vissza mindenki az általános iskolai földrajz órán tanultakra.A levegő összetételéről asszem a 6. osztályos tankönyvben olvashatunk. 78% nitrogén 21% oxigén és egyéb gázok 1%, a sok ezer egyéb gáz egyike a CO2, a mennyisége az emberi tevékenység miatt valami 0,000003%-al növekszik évente, a pontos számot most nem tudom. Az pedig kutyafüle, egy vulkánkitörés ennek a sokszorosát betolja a légkörbe napok alatt. milliószor ennyi széntüzelésű erőmű sem tud annyit belefüstölni, amivel ezt folyamatosan hozhatná, és ugye azt is képes elviselni a bolygó, az izlandi vulkánkitörés pl. simán egyszerre lőtt annyi káros anyagot légkörbe, amit az ember egy évszázad alatt sem tudott beletermelni. A bolygó működésébe nem tudunk jelentősen belenyúlni, sokszor hitte már azt az emberiség, hogy legyőzte a természetet, de az idővel mindig megmutatja, hogy lepkefingok vagyunk csak, és ő az úr, mert a természet erőivel szemben tehetetlenek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!