Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az oka a világ elszegényedé...

Mi az oka a világ elszegényedésének?

Figyelt kérdés

Az utóbbi néhány évben szerintem hihetetlenül visszaesett az életszínvonal. De ahogy nézem, nem csak Magyarországon, hanem még Nyugat-Európában is.

De miért? Szerintem itthon 2005 és 2006 környékén tetőzött az életszínvonal, azóta pedig egyre lejjebb kerülnek az átlagemberek.

2012. aug. 7. 01:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Európában és Észak-Amerikában azért esett vissza az életszínvonal, mert hitelből finanszírozták a fogyasztást, és most már a kamatokat kell fizetni, kevesebb jut a fogyasztásra.

Afrikában a fejletlen országok azért szegényednek el, mert csak mezőgazdaságból élnek, így a népességrobbanás, az aszályok miatt egyre kevesebb az egy főre jutó jövedelem.

Ázsia feltörekvő országaiban viszont még most is nő az életszínvonal.

2012. aug. 7. 13:04
 12/25 anonim ***** válasza:

Föld nyersanyagai végesek.

Kettészakad a Föld népessége:

1, valakiknek jut élelem és ivóvíz

2, mások záros határidőn belül éhen- és szomjan halnak

Akkor lesz gond, ha környezeti menekültek százmilliói kelnek útra.

Ahogy a dakoták mondják (de tényleg:), a pénzt nem lehet megenni.

2012. aug. 7. 14:47
 13/25 anonim ***** válasza:
5%
Elsősorban a zsidók. Ők kizsákmányolnak mindenkit, felélik a javakat és gyáraikkal kivégzik a környezetet a profit reményében.
2012. aug. 7. 15:30
 14/25 anonim ***** válasza:

Mennyi nyomorék netnáci van...

Egyébként szerintem NEM esett vissza az életszínvonal. Összességében még 2009-ben is fejlődött a világ. Ha pedig valaki nincs megelégedve a fejlődés ütemével, ki lehet vándorolni mondjuk Dél-Amerikába, ahol 5-10 % között fejlődik minden ország.

Az életszínvonal akkor esik jelentősen, ha recesszió van, márpedig az kevés helyen van jelenleg. (Mondjuk, Magyarországon igen.)

2012. aug. 7. 19:09
 15/25 A kérdező kommentje:
De pl. az Egyesült Királyságban is nagyon régóta tart a recesszió.
2012. aug. 7. 19:10
 16/25 anonim ***** válasza:
Az UK-ben nincs recesszió: [link] Ebből kiderül, hogy tavaly 0,7 %-kal nőtt a gazdaság. Alig több a semminél, de mégsem negatív. :)
2012. aug. 7. 19:15
 17/25 A kérdező kommentje:

Tudtommal már jó ideje 2012-t írunk.

[link]

2012. aug. 7. 19:16
 18/25 anonim ***** válasza:
Hát eszerint tényleg, mivel két egymást követő negyedév után is csökkent náluk a gazdaság. De a 2012-es eredményeket csak év végén összesítik. a World Factbookon :) Attól még toronymagasan jobban élnek, mint mi, nem féltem őket.
2012. aug. 7. 19:25
 19/25 anonim ***** válasza:
Ja, és kilenc hónap visszaesésre nem mondanám, hogy nagyon régen tart.
2012. aug. 7. 19:26
 20/25 A kérdező kommentje:
Én azért mégiscsak jelentősnek ítélem meg ezt a 9 hónapot. Főleg, hogy ez idő alatt előzte meg Brazília, s lett a világ 6. legnagyobb gazdasága.
2012. aug. 7. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!