San Marinoba lehet költözni? Megadnák az állampolgárságot?
San Marinoba szeretnék költözni majd, de az lenne a kérdésem, hogy megadnák-e az állampolgárságot?
Még 1 kérdés : San Marino ugye nem szűnik meg létezni? Mert régebben volt egy ilyen cikk, hogy az önálló állam léte a tét, de azóta semmit nem hallottam. Hogy van ez?
Nem fog megszűnni.
Szerintem nyugodtan odaköltözhetsz. Nem hiszem, hogy nagy kunszt lenne az állampolgárság.
De, nagy kunszt.
"To attain citizenship in San Marino, one must be born there, live there for 30 years, or marry a male citizen"
"San Marino ugye nem szűnik meg létezni?"
Szerintem az ilyen miniatűr, már-már városállamok léte mindig kérdéses, főleg már manapság. Értelme sincs ilyen apró, 1-2 négyzetkilométeres, néhány tízezres, vagy még annál is kisebb porfészkek fennmaradásának (Monaco, Vatikán, San Marino).
De nem kell állampolgárság az ott lakáshoz.
Egyetlen ország sem osztogatja csak úgy az állampolgárságot. (Kivéve a magyarokat, de ezt most inkább hagyjuk...) Ettől függetlenül letelepedési és munkavállalási engedélyt lehet, hogy tudnál szerezni. Látod, a feltétel 30 év ott lakás... Akkor ebből logikusan következik, hogy lehet ott lakni állampolgárság nélkül is...
Viszont vicces, hogy "mery a MALE citizen"... Ezek szerint ez csak nőknek járható út? :D
„Egyetlen ország sem osztogatja csak úgy az állampolgárságot. (Kivéve a magyarokat, de ezt most inkább hagyjuk...)”
Szerintem is hagyjuk, mert nem mi vagyunk tele afrikaiakkal, meg arabokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!