Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mekkora hatalma lenne egy...

Mekkora hatalma lenne egy olyan Németországnak, amelynek Ausztria is a része?

Figyelt kérdés
Az előző kérdés kapcsán merült fel bennem a gondolat. Szóval mekkora politika, kulturális és gazdasági (esetleg katonai) hatalma lenne egy egyesült Németországnak és Ausztriának (természetesen demokratikus, békés egyesülésre gondolok)? Egyáltalán hagyná ezt Franciaország és az Egyesült Királyság? Mert mára kiderült, hogy a német újraegyesítést is nagyon ellenezték.

2012. júl. 20. 13:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem azt kérdeztem, hogy lehetséges-e, és szinte mindenki erre válaszolt, meg hogy szerinte miért nem. Én arra lennék kíváncsi, hogy egy ilyen egyesült Németország mekkora hatalommal bírna...
2012. júl. 22. 13:08
 12/17 anonim ***** válasza:

Annyival, mint az egyesült Németország, ami 1990ben egyesült. Tehát nem lehetne Ausztria és Németország egyesülését egyesült Németországnak nevezni, ugyanis már csak az osztrákok sem hagynák.

Németország jelenleg a legnagyobb gazdaság Európában, Ausztria is erős, de a kettő együtt nem lenne olyan sokkal erősebb.

Egyrészt Németo eleve a legnagyobb gazdaság.

más részt Ausztria olyannyira nem egy nagyon befolyásoló tényező.

2012. júl. 22. 18:28
 13/17 anonim ***** válasza:

10es ez hülyeség hogy nem értenék egymást

A hochdeutschot bármelyik német anyanyelvű tudja beszélni

Jól tudok németül,most jöttem haza Ausztriából 2hónap után és ugyan úgy értem őket mint a németeket

Max az akcentus kicsit más meg pár jelentéktelen szót mondanak másképp de ez nem akadályozza a megértést semennyire

2012. júl. 22. 19:47
 14/17 anonim ***** válasza:

Egy Németország-Ausztria ország valóban nem lenne TÚLSÁGOSAN nagyobb jelentőségű, még így is csak a világ 4. legnagyobb gazdasága lenne, bár így valamivel jobban "elhúzna" Franciaország, Brazília és az Egyesült Királyság előtt. Meg népességügyileg is.

Akkor Németország népessége 81+8 millió, kb. 89 millió lenne, míg Franciaország és az Egyesült Királyság csak 63-63 millió, tehát az Európai Parlamentben még több férőhelyük lenne a németeknek.

2012. júl. 22. 23:14
 15/17 anonim ***** válasza:
3 évig éltem kinnt németországban, bremerhavenben ahol ugye a tiszta hochdeutschot beszélik amit ugye mindenki beszél. ezzel szemben az ottani barátaimmal linzi tartózkodásunk idején rengeteget beszéltünk osztrákokkal és ezeket a dolgokat ők mondták pl. egy északi német megérti persze az osztrákot de igen írtózik tőle, nagy nehézségek árán tudja csak kivenni a mondanivalóját. vagy csak az én barátaim voltak ehhez hülyék :)
2012. júl. 24. 14:27
 16/17 anonim ***** válasza:

Az egyesülés nemcsak azt jelentené, hogy összeadódik a lakosság. Németország és Ausztria is AAA hitelbesorolással rendelkezik, ami lassan egyedülálló Európában. A két ország konvergenciája stabil pénzügyi tengelyt jelenthetne az EU-ban. Van viszont egy nagy gond.

Németország keleti területei jócskán le vannak maradva a nyugatiaktól, Ausztria meg még kevésbé fejlett. Mivel Németország nagy gazdaság, az EU-ba nettó befizetők, vagyis a pénzük a hülye magyarokhoz vándorol, ahelyett, hogy a leszakadt keleti régióikat fejlesztenék. (A pénz újraelosztás az ország átlag fejlettségéhez mért, tehát egy NDK kapna pénzt, egy egyesített Németország alig.)

Ez a probléma így kiterjedne Ausztriára is. Mondjuk az egyesülés gazdasági vonatkozásait nem kell nagyon tárgyalni, hiszen az EU miatt már amúgy is majdnem egyek. Németország valószínűleg ráerőltetné az akaratát az osztrák területeire, és privatizálná a hatalmas osztrák állami vagyont, amit az osztrákok politikai patthelyzet miatt nem tudnak megvalósítani.

Hadászati vonatkozása sem lenne különösebb: mindkettő, ha jól tudom, NATO tag, vagyis közös erőt képviselnek, de nem túlozzák el a hadiipart egyik részről sem.

Ami probléma lenne még, az a Német alkotmány, melyet 90%-os parlamenti egyetértés sem tud átírni. Azért, hogy ne fordulhasson elő egy második náci Németország.

Azt hiszem, mára a harcászati jelentőség csekély, a franciák és britek nem nagyon problémáznának ilyen újraegyesítésen, csak nem bírnák egóval, hogy van egy erősebb hatalom náluk. Persze EU-ban ennek nincs túl sok jelentősége, sőt, mind a britek, mind a franciák nagyobb ahdsereggel rendelkeznek, mint a németek. Egy esetleges háború estén a britek és franciák lennének a haderő, és Németország lenne a gazdasági háttérhatalom.

2012. júl. 25. 22:12
 17/17 anonim ***** válasza:
semekkora, a németet mindíg megszívatják - neki már csak ez a sorsa :-)
2012. júl. 26. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!