Németország tényleg nagy gondokkal küszködik?
Németország adóssága stabil 73% körüli, kb tíz éve.
Tényleg nagy gondokkal küzd, de azok nem gazdaságiak, hanem politikaiak. Mondhatni, a mai rendszer gyakorlatilag kiirta a németeket. Agyilag meghülyíti, demográdiailag megszűnteti.
Irigylem a németek problémáját.
Nem, nem igaz. Van némi államadóssága, de az ottani életszínvonal az egyik legmagasabb a világon.
Többek között az adósságát, a bevándorlókat, a népesség gyors fogyását szokták emlegetni, mint Németország nagy problémái, valamint azt, hogy már jelenleg is minden 4. német nyugdíjas korú. Ezáltal hatalmas teher ez az államnak, és éveken belül összeomolhat a nyugdíjrendszer. Valamint nagyon sok német nyugdíjas él a szegénységi küszöb alatt (akárcsak Magyarországon).
Én nem tudom, ezekből mi igaz, csak nagyon sűrűn hallani ezeket, ami érdekes, mert ha jól tudom, Németország a világ egyik legfejlettebb országa. Ha már ott is ilyen rossz a helyzet, milyen máshol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!