Mi lesz a következménye ennek a sok atomerőműnek és az egyre több elhasznált radioaktív üzemanyagnak?
Kedves Kérdező!
A Dániai 100%-os lesz 2050-re?? Ha hallgatod a klímacsúcs ötleteléseit akkor már 20 éve is volt aki arról beszélt hogy 2010-2020-ra nagyrészt megújuló energia lesz az országában. Aztán nem lett semmi! Egy politikusnak ne higgy!! Pláne ha a 4 éves választási ciklusok esetán 40 évvel későbbre ígér ami sok szavazatot hoz de tenni érte semmit nem kell :))))
És nem lehet napenergiára átállni mert képtelenség biztonságos energiaellátást biztosítani vele!
ha ismernéd az EU megújuló energiákra vonatkozó energetikai előírásait akkor tudnod kéne hogy kötelező minden megújuló energiaegység mellé biztosítani ugyan annyi hagyományost biztosítani!
Pont azért mert egy erőmű felhúzása 1-2 év minimum, de egy esős, felhős nyár és belerokkan a gazdaság az energiahiányba!!!
Nézz utána a brazil vízierőműveknek akik elrettentő példái annak hogy miért veszélyes csak vízenergiára átállni csak azéert mert az elmúlt 40-50-60 évben nem volt vízhiány! Aztán olvasd el micsoda gazdasági visszaesést és áramhiányt okozott a majd 10 évig tartó aszály!!!
Szóval kedves kérdező! beszélhetünk a megújuló energiákról de akkor legyél felkészült és ne csak egy röplap tudása legyen a fejedben amikor felhozod a témát!!!!!!!
Utolsó: ismétlem, nem a hagyományos energia lecserélésének lehetőségeiről kérdeztem (értem, hogy az is fontos kérdés), hanem az ATOMenergiáról, miért olyan nehéz ezt felfogni? Az 50-es években valóban úgy gondolta Európa, hogy jó biznisz lehet az atomenergia, de azóta volt egy Csernobil és egy Fukushima és az EU már csak a biztonságot szabályozza és csak atomerőművek bezárásához nyújt segítséget. Kicsit olvass utána, ha szerinted az EU egyenes ELŐÍRJA az atomenergia használatát:
a dán hazugságról magyarul csak ezt találtam most:
A 2009. évi megújulóenergia-irányelv az egész Európai Unióra nézve célul tűzi ki, hogy 2020-ra a teljes energiafogyasztásnak 20%-a megújuló energiaforrásból származzék. Ez kötelező érvényű nemzeti célkitűzésekben jut kifejezésre. Mindegyik tagállamnak teljesítenie kell a megújuló energiaforrások összarányára vonatkozó saját nemzeti célkitűzését. Ezenkívül a közlekedési ágazatban minden tagállamnak ugyanazt a 10%-os megújulóenergia-részarányt kell elérnie.
Megújuló energiaforrásból származik például a szilárd biomasszából előállított energia, a szél-, a nap- és a vízenergia, valamint a bioüzemanyagokból származó energia. Kizárólag azok a bioüzemanyagok vehetők figyelembe az irányelv szerinti célkitűzés teljesítése szempontjából, amelyek eleget tesznek az uniós fenntarthatósági követelményeknek.
Szerinted, ha ilyen ügyesen kiírtad a kérdést, mi lenne a megoldás? Mit kéne enni az atomerőművekkel és mivel lehetne helyettesíteni?
Hiába keresed a választ, nem fogod megtalálni, mert jelenleg semmivel sem tudod, kár is ezen vitatkozni, újabb felesleges agyalás, találd fel a perpetuum mobile-t, az megoldja a gondot.
De hát azt már feltalálta az Einstürzende Neubauten
Nem megoldást kerestem, csak kíváncsi voltam, hogy szerintetek nem lesz-e nem várt következménye a Földre vagy pl az emberek átlag egészségére. De úgy tűnik, nem lesz, köszönöm a válaszokat.
Elöször le akartam írni hogy olvasd el mit írtam és végigmegyek hogy mit értettél, mondtál félre...
De úgy gondolom kicsit mérges vagy és nem jó fölösleges vitába belemenni amiben elbeszélünk egymás mellett!
Ha csak azt az 1 dolgot megfogadod hogyalaposan utánaolvasol a témának és amiket leírtam akkor rájössz hogy a zöld energiánál még rengeteg technikai probléma van és csak nagyon lassan lehet haladni a részarányuk növelésében!
Az energianövényeket pl az EU már sokkal visszafogottabban támogatja mert rájött hogy ha ilyen növényeket állnak neki nagyobb méretben termelni az csökkenti a termőterületeket és élelmiszerár növekedést okoz!
Vagy hogy Izlandon a hőforrásokon az erőművek voltak a legjobb példái a zöld energiának amíg egyik nap le nem álltak. Mert kiderült hogy a föld alatt sincs végtelen mennyiségű víz és eltünt a nyomása a hőforrásoknak! Most már visszapumpálásos modszerrel dogloznak de a nagy része a régi erőműveknek nem működik mert kimerült...
Magyarán hogy a zöld energia csak tisztább de nem tiszta és nem veszély nélküli! Pláne hogy ott is rengeteg következmény van amivel igenis számolni kell(napelemek veszélyes anyagai, szélerőműveknél dettó).
De had ne menjek bele egy iszonyat mély témába... :)
Szóval olvass, olvass, olvass.
Az atomenergia az egyetlen normális alternetívája jelenleg a kőolajalapú energiának. ha tetszik ha nem. A napenergia begyújtése, gazdaságilag is jelentős mértékben csak a trópusi, mediterrán országokban megoldható. A napcellák gyártása rendkívül környezetszennyező, és a felhasznált anyagok csak véges mennyiségben állnak rendelkezésre. Azok az országok, akik néhány évtizeden belül megoldhatják az megújuló energiaforrásokra történő áttérést, azok valamilyen speciális energiafajtával rendelkeznek: árapály, sok nagyesésű folyó, geotermikus energia felszíni közelsége. Ezek nem oldhatják meg a problémát. Arról nem is beszélve, hogy milyen környezeti ártalmakat okoznak a folyók erőművekbe könyszerítése, a szélerőműparkok, és a többi "alternatív" megoldás. Az miért nem zavar?
Most két lehetőség van: kifejleszteni a fúziós erőművet, vagy azokat a újgenerációs atomreaktorokat, amik kevesebb sugárterhelést okoznak. Ha ez nem sikerül időben, akkor az olaj ára olyan magas lesz, hogy nem lehet elég forrást a fejlesztésre fordítani, és nagyon komoly problémák jönnek.
Nah válaszolok a kérdezőnek mert akkor nagyon felhúztam magam!!!
Nem érted miért nem a kérdésre válaszoltam????????????
Első válaszom a kérdésedre vonatkozott!
Aztán TE(!!!!!) hoztad föl a megújuló energiákat és ARRA válaszoltam!
És mikor megkérdezted hogy miért...
És egyetértek döncikével. Nem mellesleg az energia kelenleg nem raktározható!
Magyarán a napenergia elfogy ha nincs Nap és éjszaka nincs áramtermelés. Szélenergia dettó! Vízenergiára ott az említett kockázat.
Vagyis majd ha iszonyat mennyiségben tudunk energiát tárolni akkor talán áttérhetünk a zöldebb energiákra! Addig viszont ha este TV-t akar valaki nézni vagy épp netezni akkor füstölniük kell az erőműveknek vagy az etomerőműveknek dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!