Tényleg igaz, hogy Románia folyamatosan provokálja Ukrajnát?
Anyum ukrán, és szokott ukrán újságokat olvasni, ő mondta, hogy azokban (valamint a médiában) állandóan az megy Ukrajnában, hogy Románia hogyan provokálja őket, mert területi követeléseik vannak, több is.
Ez igaz?
Bukovinán kívül még mit akarna Románia? Nincs olyan terület Ukrajnában, mely román többségű....
Tényleg provokálja Románia Ukrajnát?
Mi lesz ennek a vége?
És ennek mi lesz a vége? Amúgy komolyak a követelések, vagy szimplán csak provokáció?
Mert olyat olvastam az egyik ukrán újságban (tudok én is ukránul), hogy Ukrajna hadsereget rendelt Bukovinába a moldovai zavargások idején, mert féltek Romániától.
Tényleg meg van annak a lehetősége, hogy Ukrajna és Románia egymásnak esik?
"Persze, de bezzeg ha mi követelnénk Erdély magyarok lakta részeit, vérig lenne sértve a román kormány..."
Igen ebben van valami, de Ukrajna szerint Magyarország is hevesen követel területeket, de azt nem mondták meg, hogy ez miben nyilvánul meg.
Itt a cikk :
Az újságok olyanokat írtak (ukrán újságok), hogy Kijev szerint Románia addig provokálja Ukrajnát, míg az ukránok fegyveresen be nem avatkoznak, de akkor meg a NATO Romániát fogja támogatni.
Mondjuk van benne igazság.
Nem tudom, hogy Magyarország mennyire "követel" ebben nem vagyok tájékozott, de még Moldova is ajánlott területcserét Ukrajnának.
Bár a legtöbb vita 2010-es, de állítólag ma is folynak a viták a provokálásról.
Ezekből mennyi igaz? :/
A Kyiv Post rengeteget foglalkozott a témával. Érdemes lehet szétnézned ott.
Vagy az Ukrán Pravda. Én is itt lakom(Kárpátalján).
A román kisebbség tojik az Ukrán alkotmányra amely kimondja, hogy az országon belül nem lehetséges a kettős állampolgárság. Persze ez nálunk hála a hatalmas méreteket öltő korrupciónak, egyáltalán nem megoldhatatlan. Sok román kettős állampolgár. Fura.
Szerintem szép lassan elragadhatnák Észak-Bukovinát ha ... ha nem fogynának is ők is szépen lassan mint egész Európa.
Tényleg nincs Romániának szövetségese?
A magyarokat Székelyföld miatt provokálhatják, de a bolgárokat??
És tényleg provokálják, vagy ez csak feltételezés?
Amúgy Románia valamivel fejlettebb mint Ukrajna...sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!