Az osztrákok tulajdonképpen németek?
Igen ők németek.Úgy tudom bajorok eredetileg.Külön országot akartak maguknak.
Miért itt a szlovákok kik?Agy mosott magyarok akik szlovákokká nevezték át magukat.
Nem attól lesz nemzet a nemzet, hogy külön nyelve van.
Ennyi erővel az USA miért nem tartozik Németországhoz, Nagy-Britanniához, Olaszországhoz, meg minden olyan országhoz, amilyen nyelvű lakók élnek ott?
És egyébként nem is annyira közös a német és osztrák kultúra, inkább csak hasonló. De ugyanez elmondható a cseh-szlovákra is, valamint a délszláv országokra.
Tulajdonképpen igen. Az első válaszolónak igaza van abban hogy alapvetően a bajorokhoz köthetők.
#6-nak is igaza van abban hogy a mai Ausztria lakossága erősen kevert, és a kezdetektől fogva is több nép élt egyszerre a területén, de most én az ilyen polkorrekt „mischmasch” dolgokba nem mennék bele, mert ezzel az erővel még a svédekre is rá lehetne mondani sok mindent, hogy arabok, szomáliaiak, meg hasonlók.
Régen a poroszok (itt már nem a balti törzsre gondolok) is egy külön „entitás” voltak, de később ezek a királyságok egyesültek (II. birodalom). Nem sokkal azelőtt létezett egy konföderáció, a Német Szövetség, ennek az Osztrák Császárság is a tagja volt (de a Magyar Királyság például nem).
Egyébként a létrejöttében jelentős szerepet játszottak a honfoglalás ideje körüli magyar hadjáratok, ugyanis ezek hatására hozott létre itt őrgrófságot a Német-Római Birodalom (illetve ekkor még talán Frank Birodalom). Nagyjából innen indul Ausztria történelme, bár egyesek szerint inkább a Habsburgokkal.
Egyébként szerintem még érdekesebb kérdés az, hogy a magyarok tulajdonképpen mik. Nem lenne ilyen egyszerű a válasz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!