Németország Európai gazdasági nagyhatalom?
Mit tudnak a németek, amit mi nem?
Vagy mi van nekik, ami nekünk nincs?
Nem hiányzik semmi az emberekből itthon.
Ott megkapja a pénzét, ha nem teljesít, akkor kirúgják.
Itt nem kapja meg a pénzét, a nem teljesít, akkor meg nem rúgják ki, mert a cég elveszíti az állami támogatást.
A törvények és a szabályozás mások.
Bírom az ilyen "kint vagyok és itt ilyen-olyan keményen dolgozok" csávókákat.
Itthon büdös volt dolgozni tizedannyiért? Igen. Megértem. Csak nem az embereket kellene szidni ezért, akik a belüket is kigürcölik. Apám 50 évesen halt meg úgy, hogy napi 12 órázott havi EGY szünnappal minimálbérért, plusz pár ezresért a zsebbe. Gyakorlatilag a gép mellől került kórházba, és pár hét múlva már nem is volt.
Köszönöm a nevében is az elismerő szavaidat, s.ggfej!
ma 13:48!
Otthon is keményen dolgoztam, elsősorban nem a pénz miatt jöttem Németországba, hanem a magyar emberek munkához való hozzáállása miatt. Meguntam azt, hogy otthon mindenki fúrja a másikat, mindenben a kibúvót keresik, és azt, hogy sokaknak minden kell, de tenni nem akarnak érte semmit sem!
Részvétem az édesapádnak, de senki nem kötelezte őt arra, hogy elvállaljon egy nehéz munkát minimálbérért! Nyugodtan válthatott volna! Az én apám is minimálbérért gürizett több éven át, de ő is megunta, és ma ő Ausztriában dolgozik. A lehetőség mindenki előtt adott, csak könnyebb siránkozni, meg egymást szidni, mint tenni valamit. Amióta el jöttem otthonról, azóta még jobban látom azt, hogy egy-két kivételtől eltekintve, Magyarországon rengeteg a tenni nem akaró emberek országa. A sok, képzett embert nem fizetik meg rendesen, mellesleg a jobban keresőket sokan legazdagozzák, ezért az értelmiség és a jó szakemberek külföldre fognak jönni, és Magyarországon lesz majd nyugdíjas, segélyes, de dolgozó, az nem. Ha nektek hőbörgőknek ez kell, hát legyen, én leléptem!
Apám nem siránkozott, én sem teszem. Kussolok és dolgozok.
Te szidsz minket, meg hülyének tartasz, mert "nem kényszerített senki".
De kényszerít. Olyasmi, ami Neked nem jelent semmit, de engedtessék már meg, hogy nekem jelentsen. Ez pedig az, hogy nem adom fel, hogy nem megyek el máshová, és itt akarok élni.
Én nem hőbörgök, és nem akarom rákényszeríteni senkire az én véleményemet.
Tudom, ha nem költözök el és adom fel az egész életem, akkor negyven év múlva nyugdíj nélkül fogok éhen dögleni, vagy kinyír a cipőmért egy tizenéves cigány banda, egy kisemmizett országban, amit mindenki csak leköp majd (ahogy engem is).
Ez van. Engedtessék meg nekem, hogy eldöntsem, és a döntésemet tartsák tiszteletben.
Itt mindkét félnek igaza van: a németek nem dolgoznak annyit, mint mi, de amikor dolgoznak, akkor dolgoznak. A magyarok reggel 8tól este 8ig dolgoznak, közben FB, kávészünet, kis csacsogás, és 12 óra alatt elvégeznek 8-9 órányi munkát. A németek lassan, de alaposan dolgoznak, reggel 8tól délután 4ig, de közben nincs megszakítás. De az tény, hogy ha itt valakinek van 6 órányi munkája, és 6 órányi munkaideje, akkor végig dolgozni fog, míg a magyar nem végez a 6 óra alatt, ezért túlórázik, másnapra hagyja.
Persze ez általánosítás, mert mindenre van ellenkező példa is, de általánosságban én a fentieket tapasztaltam. Jelenleg én is Németországban dolgozom ideiglenesen, és nem szakadok meg a munkában.
De hogy lehetne nálunk is ilyen kényelmes az élet? Tanulás, innováció, hogy nálunk legyenek a központok, és mi is a gyarmatokon szereltethessünk össze termékeket. Addig meg marad a kemény munka.
5 évet húztam le egy kutatóintézetben Németországban és nagyon jól éreztem magam.
A német munkatársaim munkája pontos és igényes volt, mert a vezetőség keményen szankcionált. Ostorral ugyan nem hajtottak, de a 8 órát mindenki rendesen végigdolgozta, a fiatalabb, családdal nem rendelkezők hétvégén is bejártak, mert a jó eredményt szépen jutalmazták. Nem a túlmunkát! A jó eredményt. Sok a külföldi, mert megtehetik, hogy elszívják az agyakat, hiszen meg tudják fizetni. Jogkövető népként befizetik az adót, mert az adócsalás (és általában a törvényszegés) baromi sokba kerül. Takarékos nép, fejlett pénzügyi ismeretekkel.
Hát ezt tudják ők.
"Vagy mi van nekik, ami nekünk nincs?"
Németország egyszerűen "jó" helyen van Európán belül. Az ipari forradalmak során kapóra jöttek az ásványkincsek, amiben ugye Németország/Poroszország nem szűkölködött, és így erős ipart és ezzel együtt egy erős gazdaságot tudtak felépíteni! Ha Magyarország lenne Németország "helyén", vagy ha a Magyar Királyság is ásványkincsekben gazdag lett volna, akkor mi/mi is gazdasági nagyhatalom lennénk!
Teljesen mindegy hogy ki dolgozik tobbet, kevesebbet, a nemet vagy a magyar, hu.lyeseg is altalanositani.
A lenyeg az hogy a sardobalas felesleges. Egy eleted van.
Vedd el ami kell. Szerezd meg. Eroszakmentes eszkozzel, tudassal, tapasztalattal.
A vilag ilyen. Valahova szulettel, ahol bizonyos korulmenyek vannak. Ha nem tetszik, es erosen szenvedsz tole, akkor valts masikra. Mert 1 eleted van.
Mondhatod hogy jajj..en nem hagytam el a hazam blablabla. Hat ha ez vigasztal majd oregkorodban, hajra. Senki nem fogja erte megveregetni a vallad. Max. egy kifogas sajat magadnak a gyavasagra meg lustasagra.
jajj..nem nagy ugy, tobb is veszett mar Mohacsnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!