Mit gondoltok a Holdra szállásról?
Azért nem járnak vissza hetente, mert felesleges. Nagyon érdekes volt anno leszállni, megnézni, köveket hozni, stb.
De ennyi volt, most már a távolabbi pontokra koncentrálnak az űrprogramok. Rengeteg pénz és készülés egy ilyen utazás, minek ismételgetnék folyton ugyanazt?
(És én abban 100%-ig biztos vagyok, hogy leszálltak a Holdon, ez ma már nem is lehet kérdés. Hogy a képek, amiket ismerünk, tényleg ott készültek-e, ez megint más kérdés, szerintem amúgy igen. De, ha mondjuk az ottani képek mégsem sikerültek volna, nyilván nem mondták utána, hogy ja, bocs, nincs semmi, hanem összedobtak volna valamit...)
"A Holdon nincs gravitáció, elég egy "nagy löket" az elinduláshoz."
A Holdon van gravitáció, csak egyhatoda a Földének.
Amúgy két egységből állt, csak a holdkomp szállt le, volt egy Hold körül keringő egység is, amihez újra csatlakozva indultak vissza a Földre. Tehát nem az egész visszatérési üzemanyagot kellett felemelni a Holdról csak annyit amennyi a holdkomp felszállásához kellett.
"Nekem pont ez a problémám? Miért csak egy volt?"
Nem csak egy volt. 6 volt. Az Apollo 11 volt az első 1969-ben és a 17 az utolsó (eddig) 1972-ben . A 13 legénysége pedig nem tudott Holdra lépni 1970-ben.
A csalást emlegetőkről nekem mindig az jut az eszembe amikor 2002-ben Buzz Aldrint (aki az Apollo 11 űrhajósaként másodikként lépett a Holdra) egy újságíró ismét azzal cseszegtetett, hogy nem történt meg a Holdra szállás, az akkor 72 éves Aldrin nemes egyszerűséggel úgy orrba vágott, hogy az újságíró orra betört.
Ez ugyan nem bizonyíték sem a Holdra szállás mellett, sem ellene, de ettől függetlenül én hiszem, hogy jártak a Holdon.
ma 15:52
Az a bolti távcső több százezer forintos lehet...
Volt sulimba van csillagvizsgáló és az ottani távcső ér kb 80000FT-ot, azzal nem lehetett tiszta időben a Hold felszínét behozni. És nem mi bénáztunk mert amatőr csillagászokkal voltunk. Csináltam is egy "közeli" képet a holdról a mobilommal. :D
A holdraszállást vitatni nevetséges. Nem lehetett volna eljátszani, hiszen radarokkal teljesen nyomon követhető volt, rádióantennákkal az egész bolygón lehetett fogni a kommunikációt. 1968-ban még az amerikaiak meg is ijedtek, mert az oroszok a Hold köré lőttek egy rakétát, amiről a Földre beszélgetést sugároztak, és az egész e miatt úgy tűnt mintha a Hold felé emberek tartanának egy oroszűrhajón. E miatt az eset miatt hozták előre a Holdmegkerülést, még szinte ki sem próbálták a rakétát, az Apollo 7 repült először emberrel a Föld körül, az orosz blöff miatt a második rakétát már lőtték a Holdhoz. Ez után jöttek a Föld körüli dokkoláspróbák az Apollo 9-cel.
Szóval simán nyomon tudták követni az oroszok és az amerikaiak egymás rakétáit. Az oroszok pedig a beégés után, miután a hatalmas gyönyörű holdrakétáik egy-két kilométer emelkedés után visszazuhantak a Földre mindent megtettek volna zaért, hogy kiderüljön, az amerikaiak az általuk is használt blöfföt alkalmazták.
De ez bizony nem így történt, mert a holdraszállás megtörtént, olyannyira, hogy ma már holdszondák fotóin is látszanak a holdroverek nyomai, a leszállóegységek.
A holdraszállás tény!
Különben sok összeesküvéls elmélet nem is a holdraszállás tényét vitatja.
Meg amúgy sztem senki nem vitatja, hogy volt azt már annál inkább h mit találtak ott vagy h valójában mennyi holdraszállás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!