Melyik ország jobb Ukrajna vagy Magyarország?
a legnagyobb szivatás az h oroszország még +befolyásolja Ukrajnát de nagyon :)
Ha az EU-hoz közeledik oroszország felemeli a gáz árát
Ha Oroszországhoz akkor meg az EU távolodik el tőle
kicsit nehéz helyzetban van az ország tavaly Janukovics megmentette Ukrajnát a hrivnya bukásától de most mi lesz jó kérdés :)
A legnagyobb hiba a Szovjetunió szétesése volt akkor Ukrajának még a szovjet unió után is volt a 3ik legtöbb atombombája eladták
UA a világon a legtöbb cukrot termeli ki Fekete-Tengeri kijárata van jó termőföldek vannak és mégis itt van :(
UA-nak van pénze csak nem ott ahol kell lennie
A két országot nem lehet egy kalap alá venni.
Ukrajna ahhoz képest, hogy Szovjetúnió tagköztársasága volt viszonylag elég nagy lépésekett tett előre. Legnagyobb hátránya, hogy közvetlen szomszédságéban van a valamikori Varsói szerződés Közép-Európa államaihoz. Itt volt a második vonal. Oroszország nyugatra irányuló import-export legnagyobb része Ukraján keresztül halad át, ezért gazdaságilag/politikailag is elönyös Ukrajna "zsarolása".
De! hogy mi lenne a megoldás? (mert biztos van) azt nem tudom. Van 1-2 volt tagország akik beléptek az unióba(Littvánia, Észtország,Lettország), de az ő nagyságuk gazdasági/politikai szempontból nem mérvadó oroszország szempontjából.
Gazdaságilag a legtöbben biztosan Magyarországot mondják, viszont Ukrajna sok tekintetben jobban vonzza az embereket- nem a 151 kilós ausztriai Balatonnál nyaralókra gondolok- mint MO. Ráadásul Odesszában és Kijevben rengeteg turista van,és sokan,akik katasztrófaturisták vagy sokat kutatják a sugárzást,annak hatásait, és vizsgálódó típusúak,azoknak a csernobili zóna Pripjaty-al és Csernobillal,meg a 200 méterig megközelíthető 4.-es reaktorral ideális hely.
Szóval,szerintem Ukrajna jobb.MO maximum gazgasági szempontból előzi le,mert azért tényleg szegényebb ország,de annál színesebb. Viszont két nagyon különböző ország-nyelvileg és tartozásként is,hiszen Ukrajna már inkább orosz párti,míg mi nagyban EUzunk- és lehetetlen így összehasonlítani.Nem lehet.
Magyarország sokkal fejlettebb és jobb ország, mint Ukrajna. Voltam már Ukrajnában, hát ott olyan buszokat láttam, mintha a háborúból maradtak volna meg.
Le voltam sokkolva, amit ott láttam, és az a korrupció ami ott folyik..áhh borzalom.
Ha csak a szomszédjait vesszük, minden ország fejlettebb, mint Ukrajna (na jó talán Moldova Közt. egy szinten van vele).
11:23
rágugliztam. Hát khm..mit is mondjak. Döbbenet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!