Hontalan vagyok?
Figyelt kérdés
Szlovákiában élek, Felvidéken, 15 éves vagyok és lassan kezdem megismerni a körülöttem lévő világot. Magyarnak vallom magam, magyarul beszélek, magyar az anyanyelvem, de Szlovákiában élek. Kisebbségnek számítok. Ha mecset nézek Magyarországnak szurkolok (Szlovákia 2010-es VB-szereplése nem érdekel), ha filmet nézek, és ha látom, hogy magyar név is szerepel pl. szereplők között, nagyot dobban a szívem. Ha játszok egy játékkal és meg kell adni a nemzetiséget automatikusan a magyart választom, és büszkén viselem a piros-fehér-zöld színkombinációt. Ha szlovákokat hallok magyarokat ócsárolni ideges leszek. Ha elmegyek Magyarországra, hülye tót vagyok, ha Szlovákiában vagyok, mocskos magyar vagyok... Most akkor mi van, hontalan vagyok?2012. márc. 11. 19:23
11/12 Magyarpatriota válasza:
Szerintem is magyar vagy :)
12/12 anonim válasza:
Nyugi vannak még hazafi magyarok :) Ezek rám is jellemzőek egy különbséggel: én Magyarországon élek. De ettől függetlenül nem könnyebb az agymosottak között magyarnak lenni. Egyébként magyar vagy, nem is akármilyen, igazi ritka kincs az ilyen hazafi manapság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!