Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért hiszi nagyon sok ember,...

Miért hiszi nagyon sok ember, hogy csak a kelet-európai országoknak/városoknak vannak bajaik, Nyugaton szinte minden tökéletes?

Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 20:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"AKI AZT ÍRTA HOGY AZ ÁRAK IS MAGASABBAK KÜLFÖLDÖN EGY TUDATLAN BUNKÓ. "

Kedves bunkó barátom! Az élelmiszerek árai nagyjából azonosak, ez igaz, de minden más, főleg a szolgáltatások 3-5-ször annyiba kerülnek mint otthon!

2012. febr. 10. 08:32
 12/16 Gatyagumi ***** válasza:
100%
Mert csak az itteni viszonyokat ismerik.
2012. febr. 10. 11:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Előttem már leírták a lényeget. Osztrák határ mellett élek, Ausztriába készülök most egy évre egyetemre. Rendszeresen vásárolok kint. Az élelmiszer, ruha, kozmetikum olcsóbb vagy ugyanannyi, mint itthon. Az oszták vagy német termékek, illetve a jó minőségű dolgok általában az olcsóbbak (pl a Rio mare kb 200ft-tal doboza vagy a Nutella, vagy az Elmex fogkrém 100-200ft-tal és a diétás termékek pl gluténmentes is sokkal olcsóbb kint, nem beszélve a nagyobb választékról). A hús, felvágottak drágábbak, ám sokkal finomabbak, jobb minőségűek (a felvágottakba pl nem raknak bele minden sz*rt, amitől mócsing lesz). A ruha, mivel sok nálunk a nyugati cég, ezekben ugyanazon az áron van (New Yorker, C&A, Mango, Zara stb).

Ami drágább Ausztriában: a lakhatás: egy közepes, átlagos lakás bérlése 500-600 Euro körül van, hozzátenném, új bútorokkal, felújított fürdőszobával... nem is hasonlíthatók az ottani lakások a magyar színvonalhoz. Itt akárhol jártam albérletben (egyetemi társaimnál), mind undorító és lepukkant volt, tele a főbérlő limlomával (30 éves bútorok, ősrégi fürdő, wc stb), Ausztriában egy kicsit adnak a külsőségekre. Hallottam már, hogy kint drágább pl az autóra a biztosítás, de már volt dolgunk osztrákkal (nekünkjött) és a biztosítója azonnal, hosszas problémázás, időhúzás nélkül fizetett, nem, mint az itthoniak. Súlyadó tudtommal viszont nincs és perpill az üzemanyag is többtíz forinttal olcsóbb (a gázolaj olyan 30-40ft-tal, a benzin kevesebbel). A szolgáltatások is valóban drágábbak, ám széleskörűbbek, fejlettebb technikákkal dolgoznak (benőtt körmömnél tapasztaltam), és a fodrász is jó minőségű termékekkel dolgozik, össze is lehet hasonlítani egy osztrák 20 éves lány festett haját, meg egy itthoniét, színben, ápoltságban, egészségben. Ott valamit láthatóan jobban csinálnak.

2012. febr. 10. 12:06
 14/16 anonim ***** válasza:

"Miért hiszi nagyon sok ember, hogy csak a kelet-európai országoknak/városoknak vannak bajaik, Nyugaton szinte minden tökéletes?"

Azok hiszik ezt, akik a "nyugat"-ot (ami nincs is, csak egy gyűjtőnév, a nyugati országok nem egyformák) filmekből, vágyálmokból vagy nyugatra járogató idénymunkások kiszínezett beszámolóiból ismerik.

2012. febr. 11. 00:18
 15/16 anonim válasza:
Én csak határokon belül tudok érvelni, hiszen 11 évig laktam a családommal ÉK Mo.-n. Ott nincsen munkalehetőség sem, anyukám 3 idegennyelvtudással kényszerült 12 órázni minimálbérért egy gyárba, ahol, nap mint nap megalázták. De nem volt más. Semmiféle lehetőség nem volt ott a kitörésre, továbblátásra, a reményeidet is elveszi, ha éveket kell ott élned. Nyugaton azért mernek álmodni az emberek, van alapja az álmoknak, a vállalkozásoknak, a bátorságnak. Mióta Pesten vagyunk, sokkal jobb életünk van. Nem azt mondom, hogy kolbászból van a kerítés, ugyanúgy nehéz élni itt is, de van munkája mindenkinek van a családban, már csak nekem kellene valami és vannak álmaink, amikbe innen sokkal könnyebb lesz belevágni és megvalósítani.
2012. febr. 21. 15:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Nyugaton is nehéz most ebben az időszakban a megélhetés. és itt most nem Ausztriáról meg Németországról beszélek, mert ott nincs nagy baj, ők mindig jól fognak járni, bármleyik országban menjen rosszul. Hanem Spanyolországról, Portugáliáról pl., ahol hiába kaptak sokkal nagyobb fizetést, és abból vágtak le, mert az pk életszinvonalához képest sokkal kevesebbet szereznek, és ez ugyanúgy rosszul esik nekik is, és megviseli őket. Ott is megszűnt rengeteg ember munkahelye, egyre nehezebb. Magyarországon sem olyan rossz mindenkinek, mint ahogy hiszi, de akkor az elkeseredés, hogy saját magukat kikészitik az emberek agyilag. Én mindenkit elvinnék Indiába 1-2 évig, és utána hazahoznám őket Magyarországra, akkor döbbennének rá, hogy királyként élnek másokhoz képest.
2012. márc. 26. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!