Miért ilyen sok manapság az összeesküvés-hívő?
Mindig sokan voltak, mert a képzetlen, tájékozatlan réteg a látszólag marha bonyolult összeesküvés-elméletek hangoztatásával intelligensnek hihette magát.
Csak régen nem volt internet, hogy mindenkinek terjesszék az elgondolásaikat. Tehát a velük kb. azonos értelmi szinten lévő ismerőseikkel vitatták ezeket meg.
Az meg nem a magyar közoktatáson múlik, hogy vannak emberek, akiknek egyszerűen nem vág az agyuk. Ráadásul ugyanezek általában képtelenek utánajárni a dolgoknak, sőt igényük sincs rá. Az ilyen embert oktathatja akárki, akkor is buta marad.
"összeesküvés elméleteknek mindig nagy közönsége volt,"
Nem igaz én hetvenéves vagyok40-60 évvel ezelött nem volt ez az össeesküvés elmélet hisztéria. Ismerethiány az elsődleges ok, korlátoltsággal párosulva.
"nem jutott el önhöz, de akkor is rengetek ember hitt a hozzá éppen eljutó összeesküvés elméletben."
Nem a Kalahári sivatagban laktam éppen! A világ több egyetemén tanítottam én jutottam az események közelébe inkább!
A világ egyetemein tanítani nagyon szép eredmény!
De biztosan nem ad torz képet a társadalom összetételéről?
"az interneten jól terjednek a hülyeségek, amire az unatkozó hülyegyerekek vevők"
Ez a jó meglátás! Sokan akik nem tudnak felülbírálni egy írást nem is fogják fel hogy mennyi fals információ van! El nem hinnék sokan! Én kémikus vagyok és őrült módon hemzsegnek a hibák a kémia tárgyú írásokban!De más egyébben is!Eltekintve a direkt félrevezetőnek készített gyártmányoktól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!