Most olvastam egy NBC News jelentest Izrael valoszinu tamadasarol. Velemenyek?
Roviden a lenyeg: Ha Izrael a nyarig tamad, akkor valoszinuleg nem tuzi ki celul az irani atomfegyver ipar TELJES lerombolasat, hanem csak kb. 2 evvel valo visszaveteset. Amerikai ertekeles szerint Izrael hasznalna a Jeriho2 -t, ami kenyelmesen el tudja erni Iran kulonbozo pontjait, es termeszetesen hagyomanyos toltettel felszerelve. Vannak olyan velemenyek is, hogy esetleg a MOSZAD egy kis foldi akcio csoportja is reszt venne a tamadasban, elsosorban az akcio biztositasa erdekeben.
23:58
Ha Izrael ekkora fölényben van, akkor mit izgul most annyira, hogy - ld. az előtted megszólaló hozzászóló - még azt is szükségesnek tartja, hogy magyar fórumokon is ossza az észt Izrael fenyegetett helyzetéről?
Most akkor Izrael baromi magabiztos, vagy fél?
"Ott voltál, amikor az irániak megparancsolták?"
Most mit akarsz ketsegbe vonni? Azt, hogy a Hamasz meg a Hizballa lovik az izraeli lakossagot? Feltetelezem, azt meg a te iszlamista agyacskad is felfogja, hogy ezt a tenyt nem lehet cafolni, ahhoz tulsagosan sok a bizonyitek. Vagy azt akarod cafolni, hogy ebben Iran keze benne van? A bombaknak a maradvanyai eleg bizonyitekok, hogy arra, hogy nagy reszuk irani gyartmany. Az elfogott hadianyag szallitmanyok, elegge bizonyitanak.
"Ott voltál, amikor az irániak megparancsolták?"
Te is ott voltal es ott vagy. Lathattad elegszer ahogy azt skandaltatjak a neppel, hogy Halal Amerikara, Halal Izraelre.
Nem értem, hogy hogy lehetnek ennyire sötét emberek, hogy egyoldalúan védik Izraelt és az szent, annak joga van mindenhez, a másiknak meg semmihez.
Izrael sajnos igenis agresszorként viselkedett az elmúlt sok évtizedben.
Az atomfegyverekről meg annyit, hogy eddig egy ország élt vissza vele a törtélem során, mégpedig az Egyesült Államok!
Tehát ha a Föld országai közül valamelyiknek nem lenne joga hozzá, akkor az az USA. A többi még soha nem élt vissza vele.
És Izraelre miért is nem érvényes a jog? Ezt valaki magyarázza már meg!
# 7/15
és gondolom az usa is írtja a népet mi?
esetleg ha mondjuk magyarországon is lenne egy ilyen szélséséget neo-kommunista-náci-zsidó-iszlamista csoport ami mondjuk hevesen tiltakoznva és küzdene az usa és hasonló terror államok ellen és ezért robbantgatna is amibe mondjuk a lányod/feleséged/anyád/apád/barátaid..stb elhunynának is így vélekednél?
esetleg elmentek xy helyre nyaralni és mondjuka gépet elrabolom és belevezetem a parlamentbe mondván h mocsok kormány,halál amerikára vesszenek a terrorállamok címszóval....
ennyire jó volt a kommunista korszak vagy már elfelejtettük?nyilván oylan jó volt itt az élet az usa és nyugati terror államokhoz képest.
"Nem tudom melyik ország felső
vezetői skandáltatják a néppel,
hogy death to israel. Nem tudom
mit szólnának egyesek, ha a
németek skandálnák, hogy halál
magyarországra..."
Nem tudom melyik ország írtja a palesztínokat tucatszámra. Nem tudom melyik ország fenyegeti a másikat háborúval, amiért atombombát gyárt miközben neki már van bevethető atomfegyvere. Nem tudom melyik ország gyilkoltat iráni atomtudósokat. Nem tudom melyik ország indított hackertámadást Irán ellen. Nem tudom melyik ország bombázz a közel keletet amerikával szövetkezve.... (?) Gondolkodj mielőtt baromságokat írsz.
"Nem tudom melyik ország írtja a palesztínokat tucatszámra. "
Egyik sem.
A zsidok nem gyilkoljak a palesztinokat.
Mindig elcsodalkozom azon, hogy meg mindig el lehet adni ezt a hazug propagandat, pedig igazan megszokhattam volna mar, hogy a zsidoellenesek boldogan felkapnak minden ilyen hazugsagot, es azzal lobogtatjak, hogy "Mi nem anteszimatak vagyunk, csak Izrael-ellenesek". Hat akkor nezzuk – mar ki tudja hanyadszor - a tortenelmi TENYEKET (persze ezt csak diohejban lehet itt megtenni).
A zsidok, az i.e. 1300 korul torten honfoglalas utan sokat haboruztak egy gorog torzzsel, amely a tengerparton letesitett harom varosallamot. Ezek voltak a filiszteusok. Legyoztek oket, es a filiszteusok beolvadtak a zsido nepbe. A zsidok megszerveztek az allamot, a kiralysag allamformat valasztottak, kialakitottak a mezogazdasagot, letrehoztak az ipart, Jeruzsalemben felepitettek a kozponti szentelyt, haboruztak a szomszed nepekkel, eltek bekeben, igy telt el kb 700 ev. Ezt a tortenelmi korszakot nevezik "az elso templom" koranak.
i.e 578 –ban Babilonia, az akkori "USA", elfoglalta a zsidok orszagat, lerombolta Jeruzsalemet, az arisztokraciat es a fopapsagot pedig elhurcolta Babilonba. Nabukadneccarnak az volt a politikaja, hogy MINDEN elfoglalt teruletekrol a vezetoket a birodalom egy masik reszebe deportalta, igy a nep, vezeto hijan nem nagyon tudott ellenuk harcolni.
Barmilyen okosak is voltak a babiloniaiak, i.e 539-ben a perzsak levertek oket, es az osszes kitelepitettet hazaengedtek. A zsidok is visszatertek, es felepitettek ujra Jeruzsalemet. Megint eltelik 500 ev bekeben es haboruban, ezt hivjak a "masodik templom" koranak.
Isz 70-ben Roma elfoglalja az orszagot. A romai torvenyek szerint az elfoglalt teruletek oslakossaganak volt fegyverviselesi joga. Erre azert volt szukseg, hogy be lehessen sorozni oket az ujabb hodito haborukba. Judeaban termeszetesen a zsidoknak volt fegyverviselesi joga, csakhogy a zsidok ezt nem Roma szolgalataban hasznaltak, hanem allandoan megprobaltak lerazni a romai igat, lazadoztak, felkeleseket, szabadsagharcokat szerveztek. Vegul azt talaltak ki, hogy meg lehet vonni "torvenyesen" a zsidoktol a fegyverviselest, ha kijelentik, hogy Judeanak nem a zsidok az oslakoi, hanem a filiszteusok. Persze akkor mar egy adott csalad epp ugy nem tudta, hogy vannak-e filiszteus osei, mint ahogy te sem tudod, hogy oseid Tas, Huba vagy esetleg Tohotom torzsenek reszekent jott at a Vereckei hagon. Vagyis nem lehetett bizonyitani senkirol, hogy filiszteus, igy tehat nem voltak oslakok, tehat nem kellett fegyvert engedelyezni senkinek.
Van egy varosi legenda, hogy a zsidok ekkor elhagytak az orszagot. Ez nem igaz. Miert hagytak volna el? Roma azert hoditott, hogy adot szedjen. Kiszipolyoztak ugyan a provinciakat, de eluldozni a lakossagot?! Akkor ki dolgozott volna, ki fizetett volna adot?! Csak egy pelda: korabeli, nem zsido forrasok szerint i.sz. 1020-ban (Magyarorszag mar letezik!!!) haboru Bizanc es a Perzsak kozott, ahol a zsidok (a perzsak oldalan) 100 000 fos hadsereggel vesznek reszt. Mekkora lakossag lehetett az amely ki tudott allitani egy szaz ezer fos hadsereget?
Ezzel az "elhagytak" cimu szoveggel kapcsolatban tortent velem a kovetkezo eset: Angliaban beszelgettem egy ottani sraccal, es valahogy elojott Trianon. A srac nem ertette, hogy mi a baj: "hiszen a magyarok elhagytak a hazajukat, nezz korul, mennyi magyar van itt, es talalkoztam veluk Amerikaban meg Kanadaban is". Magyaraznom kellett, hogy azert otthon is maradt par millio.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!