Jó ötlet volt létrehozni Izraelt?
Évszázadokon át az arabok földje volt az is, viszonylag békésen megvoltak egymással, azzal hogy betelepítették a zsidókat, megzavarták a csendet, mióta Izrael létezik, gyakorlatilag egy békés év nem volt...
Az az arabok szülőföldje...
Valami Biblia nevű könyvben van ilyesmi:
"Halld Israel népe!"
Tehát valami alapja esetleg netántán van Izrael létezésének.
Szegény Hadrianus császártól sem volt jó ötlet, hogy száműzte a zsidó népet, és országukat megszüntette...
Az a föld eredetileg a zsidóké volt, akik Bar Kohba vezetésével lázadtak a római uralom ellen. Szabadságharcuk elbukott, és a császár azzal büntette őket, hogy az egész népet száműzte, országukat (Israel) pedig átnevezte Palestinának.
1948-ban a zsidók visszakapták őseik földjét.
Igen, szerintem jó ötlet volt.
Pedro
#kérdező
Ezt a kazár baromságot honnan veszed?
Nem tudom, ki beszélte ezt bele a kis buksi fejedbe, de ne higgy neki, szerintem az ilyen ember másban is hazudik - na jó, fogalmazzuk szépen - TÉVED.
Pedro
20:24
"Mit szólnánk pl. ahhoz, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyszer csak hozna egy határozatot, hogy Magyarország 3 megyéje legyen egy új cigány állam, ahova beköltözhetnek Európából a cigányok?"
Ez a cigányos hasonlatod abszolúte téves egyébként. Ebben a konfliktusban az Európából bevándorolt zsidók voltak azok, akik fejlett civilizációt hoztak létre azon a területen, és az arabok azok, akik azt csak tönkretenni, elpusztítani akarják.
"A palesztinok ott éltek, míg az ENSZ létre nem hozta Izraelt..."
A történelemben ott mindig is éltek zsidók...
És nem az ENSZ hozta létre, hanem a területeket megvásárolták az araboktól pénzért és a britek ellenében kivívták a függetlenségüket. Utána az összes arab állam betámadta...
"...de nem volt nekik elég az a terület, amit az ENSZ kijelölt..."
Amit az ENSZ kijelölt csak egy javaslat volt, amit épp, hogy az arabok nem fogadtak el.
"és ezt mindenki eltűri, elnézi nekik..."
Hát például a szovjetek az arabokat támogatták fegyverrel! Sőt, ők találták ki a palesztin nemzetet is, előtte egyszerűen csak arabok éltek ott.
"Az arabok ott éltek viszonylag békésen..."
Majdnem lefordultam a székről a nevetéstől! Még, hogy békésen? Egyes iszlám országokban, ahová a nyugat a lábát be sem tette, egymást irtják csak mert másik felekezethez tartozik (szunnita-siíta). Kicsit vicces gyerek vagy te!
"Amúgy az arabok okos intelligensek, nem egy kitűnő arab orvos van..."
Az arab világ egy sötét folt a tudomány térképén!
Itt látni, hogy Szaúd-Arábiának csak 6, azaz HAT darab kutatóintézete van, amelyből mindössze 1, azaz EGY, ami nem egészségüggyel kapcsolatos, tehát természettudományos. Az ország népessége: dúrván 27 millió fő. Ezzel szemben Magyaroszág, amelynek a népessége nem egészen 10 millió fő 60 kutatóintézettel rendelkezik, amelyből 3-nál szerepel a Hospital címszó, ami nem kimondottan "kutatóintézet". Forrás: [link]
Még annyit, hogy Magyarországon az egy főre eső GDP(PPP):18738$, míg Szaúd-Arábiánál:23825$. Tehát jóval tehetősebb, mint Magyarország, nagyobb is a jólét.
"...a számokat is amit használsz, arab számok..."
Indiából származik! Kicsit nézz már utána!
"Mesterségesen létre hozták Izrael államot.
"
A magyart is :D csak azt kicsit régebben.
"elpusztítani lenne jó 5let"
Az arabok ezt probaljak mar evtizedek ota. Csak valahogy nem megy nekik.
"Mesterségesen létre hozták Izrael államot."
Mint jeleztem, Szíriát, Jordániát, Libanont is mesterségesen hozták létre ugyanott. Azzal miért nincs problémátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!