Hogy engedhette a világ, hogy kommunizmus jöjjön létre?
Oké szocializmus, de ők maguk kommunistának nevezték magukat.
Hogy engedhette meg a világ, hogy ilyen mondhatni politikai Fertő létrejöhessen?
Azt senki sem állította, hogy egyik munkája értékesebb lenne, mint a másik - nem pénzbeli értékről beszélve.
Pénzben kifejezve:
A kereslet-kínálat törvénye miatt. Bányásznak a férfi lakosság 70%-a alkalmas, míg programozónak 1. Mivel a munkájukra nagy igény van, alkalmas emberből viszont kevés, ezért a cégeknek sokat kell fizetniük, hogy a legjobb képességű ne maradjon náluk. A bányásznál ez nem áll, hiszen könnyen pótolható.
Senki sem beszélt felelősségről!
A társadalmi hasznosságról pedig írtam, hogy nem lehet különbséget tenni.
Én leírtam, hogy a magánszektorban miért keres annyit egy ember, amennyit. Nem kötelező egyébként sem tűzoltónak, sem tanárnak lenni. Ha nem tetszik a fizu, lehet váltani, ez a piacgazdaság lényege. :)
"Értem. Tehát tanárnak vagy tűzoltónak lenni sokkal könnyebb és sokkal kevesebb felelősséggel jár, valamint sokkal kevésbé hasznos a társadalom számára, mint PHP-t programozni?"
Teljesen értelmetlen ezeket összehasonlítani.
Az előtt kettőt az állam fizeti.Sokkal többet érdemelnének,külföldön meg is kapják.Ez az állam hibája nem a piacé.
A PhD-s programozó mint Imadlakemese is mondta kevés ember alkalmas rá ,ezért nehezen pótolható és található egyáltalán,ezért jó megfizetik meg szükség is van rá.
A kommunizmus egy túlzott egyenlősdi ez a mindenki csak a szükségeit elégítse ki ,de ez alanyi jogon jár neki.Mi garantálná hogy bárki is (jól) dolgozzon?
Feltehetően te fertőt még nem láttál. Főleg nem politikait. A kevés észrevételed alapján is úgy tűnik, a szocializmusnak vagy kommunizmusnak sem az elvi alapjait, sem a gyakorlati megvalósulását nem ismered. De mindenképpen bátor ember vagy, hogy ennek ellenére pontos ítéletet alkotsz (igaz én más jelzővel illetném).
A fő kérdésre: A világ nem engedhette! Politikai rendszerek létrejöttükkor nem szokták a világ engedélyét kérni. A történelmi és gazdasági körülmények, az adott emberek vélt vagy valós elképzelései hozzák létre. Életképességüktől, működtetésük szakmai pontosságától és a környezetük reakcióitól függően léteznek különböző ideig. Minden eddig és ezután létező politikai rendszernél így van ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!