Miért létezik még mindig a Holland Antillák?
2008 decemberében fejeződtek be a tárgyalások, amelyen megállapodtak, hogy 2010-ig lesznek majd önállóak.
"2008. december 15-én véget értek a tárgyalások az Antillák körül. Ennek eredményeképpen 2010-ig felbomlik a terület. Két új társult állama lesz a Holland Királyságnak Curaçao és Sint Maarten. Bonaire, Saba és Sint Eustatius szigetei Hollandia közvetlen részeivé válnak, különleges önkormányzatként (bijzondere gemeente), hasonló önkormányzati felépítéssel, mint az anyaországban. A három sziget indíthat majd jelölteket a holland és az Európai Uniós választásokon. Az euró használatára nem kötelezi a szigeteket, továbbra is a saját forintot használhatják. A három sziget közös elnevezése Királysági-szigetek (Koninkrijkseilanden). Képviselőt küldhetnek a holland parlamentbe, és szigetenként egy-egy minisztert a holland kormányzatba. Nem válnak EU-s állampolgárrá, de bizonyos jogokat gyakorolhatnak mint holland állampolgárok. A forintot felválthatja az amerikai dollár"
wikipedia
Annyit fűznék hozzá, hogy:
Érts: Nem függetlenek, hanem kapnak "megyei" jogot. Magában életképtelen lenne.
előző vagyok, most láttam a kommentet.
A politika nem siet, nyilván valamelyik fél húzta az időt, hogy jobb feltételeket kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!