Hamarosan felbomlik az unió? Talán egy háború is közeleg?
Szerintetek?
Elég nagy sz.rban van az egész föld szerintem...
És vajon miért is bomlana fel?
A résztvevő országoknak még így (válság alatt) is célszerűbb és kifizetődőbb egy gazdasági- és vámuniót fenntartani, mint elszigetelt országokként megjelenni egy külön-külön szabályozott és vámolt Európában.
A gazdasági érdekek mindenképpen a globalizáció felé mutatnak, tehát az fog megvalósulni. (Még akkor is, ha az az embereknek egyébként nem nagyon tetszik.)
Pedro
Ja. 2008-ban az volt a sláger, hogy az USA bedől. Volt aki még azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy 3 részre szakad. N+1 olyan kommentet és cikket olvastam, ami szerint ez 2009-ig BIZTOSAN bekövetkezik.
Izrael 2008-ban ünnepelte megalakulásának 60. évfordulóját.
A kurucinfó biztosra vette, hogy az lesz neki az utolsó.
Görögország csődjét 2011 elejére biztosra vették.
Nagyon sokan még Magyarország államcsődjét is várták, 2009 végére/2010 elejére.
Még sorolhatnám...
Mi lett ezekből? Semmi. Az EU túl fogja élni, szerintem őszre megoldódik az euróválság.
Sok szaklap ír a biztos csődről, de az utóbbi fél évtizedben bebizonyosodott, hogy általában tévednek.
A másik érdekes dolog, hogy főleg a britek hirdetik(hmmm, vagy inkább akarják?) az euró bedőlését. Legalábbis a legpesszimistább jóslatokat mind brit lapoknál olvastam.
ma 10:42
Persze, mert a britek USA érdekeket képviselnek Európában. Szét kéne szedni őket Skóciára, Walesre és Angliára. Az ír rész meg menne vissza Írországhoz. Akkor végre visszavennének az arcukból...
Mióta világ a világ, a britek mindig is a kontinentális Európa szétszedésére törekedtek. A legtöbb konfliktusba belepofátlankodtak(szigorúan csak pénzzel), és nem tudják elviselni, ha csak egy pillanatig is nem ők az irányítók.
A politikájuk bebizonyította, hogy igazak a pletykák: lényegében az USA 51. állama.
Ha ez így túlzás is, az biztosra vehető, hogy a britek közelebb állnak Amerikához, mint az EU-hoz.
Eleve minden EU-s dologból kimaradtak, sem euró, se schengen, az összes intézkedést kifogásolják. Nem európaiak ők...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!