Felfüggeszthetik Magyarország jogait az EU-ban?
Nekem úgy tűnik, most ez lehet a következő lépés. Barroso feltűnően gyorsan válaszolt Orbán elutasító levelére, és a szóvivője szerint "mélyrehatóan elemzik" a magyar választ. Ez nekem azt sejteti, hogy szankciók alkalmazását vizsgálják. Erre utal a Corriere della Sera cikke, amiben azt írják, hogy az uniós alapszerződés 7. cikke szerint felfüggeszthetik Magyarország szavazati jogát. Ez a cikkely az egyéb jogok, így a támogatások folyósításának felfüggesztését is lehetővé teszi.
EU által biztosított lehetőségek (csak szemezgetek azok közül amelyek egy magánember életét is érintheti):
-unión belül szabad mozgás
-a tagok többségében szabad munkát vállalni (most én nem tudok egyről sem, ahol nem lehetne, de nem vagyok naprakész most), vagy lehet menni oda tanulni
-sokan elfelejtik, hogy ezek között kereskedve vámot sem fizetünk
"A vámokat külön megállapodások keretében simán eltörölhetjük mi is"
természetesen, csak akkor ez két fél részben politikai megállapodása, míg így alap.
A támogatások is elapadhatnak, szerintem vége lesz a 7 bő esztendőnek ott is.
De még mindig a MI értékeink, és a MI érdekeink közössége, nem csak mint országé, hanem mint polgároké is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!