Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Felfüggeszthetik Magyarország...

Felfüggeszthetik Magyarország jogait az EU-ban?

Figyelt kérdés

Nekem úgy tűnik, most ez lehet a következő lépés. Barroso feltűnően gyorsan válaszolt Orbán elutasító levelére, és a szóvivője szerint "mélyrehatóan elemzik" a magyar választ. Ez nekem azt sejteti, hogy szankciók alkalmazását vizsgálják. Erre utal a Corriere della Sera cikke, amiben azt írják, hogy az uniós alapszerződés 7. cikke szerint felfüggeszthetik Magyarország szavazati jogát. Ez a cikkely az egyéb jogok, így a támogatások folyósításának felfüggesztését is lehetővé teszi.

[link]

[link]

2011. dec. 30. 16:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

EU által biztosított lehetőségek (csak szemezgetek azok közül amelyek egy magánember életét is érintheti):

-unión belül szabad mozgás

-a tagok többségében szabad munkát vállalni (most én nem tudok egyről sem, ahol nem lehetne, de nem vagyok naprakész most), vagy lehet menni oda tanulni

-sokan elfelejtik, hogy ezek között kereskedve vámot sem fizetünk

2011. dec. 30. 18:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Mivel EU-val vagyunk körülvéve, elég különös lenne, ha kilépnénk. Ugyanúgy függenénk az EU-tól, azzal a különbséggel, hogy semmilyen beleszólásunk nem lenne a dolgokba, és támogatást sem kapnánk.
2011. dec. 30. 18:23
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A vámokat külön megállapodások keretében simán eltörölhetjük mi is. A támogatásoktól való elesés már nagyobb gáz.
2011. dec. 30. 18:26
 14/15 anonim ***** válasza:

"A vámokat külön megállapodások keretében simán eltörölhetjük mi is"

természetesen, csak akkor ez két fél részben politikai megállapodása, míg így alap.

A támogatások is elapadhatnak, szerintem vége lesz a 7 bő esztendőnek ott is.

De még mindig a MI értékeink, és a MI érdekeink közössége, nem csak mint országé, hanem mint polgároké is.

2011. dec. 30. 18:38
 15/15 anonim ***** válasza:
Köszönjük Fidesz. Csak majd nem a birka magyar nép fogja még a végén leváltani ezt a szemét, bűnös bandát, hanem az EU vezetői?! Hát lehet, nekik ilyen Orbán nem fog pattogni, ki ő, hogy megmondja mi a jó, meg mi nem. Egy év alatt több kárt tettek, mint a szocik 8 év alatt.
2011. dec. 31. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!