Miért hazudik Irán még mindig?
Mindegyik ezt csinálja, ők sem kivételek. Sajnos a politikai alapvetően hazugságra épül, a külpolitikára ez pedig hatványozottan igaz.
Ha elismernék, akkor alapot szolgáltatnának egy agressziónak, ezt pedig nem fogják megtenni.
Igen, akkor lenne hiteles, ha az a tucatnyi ország, amely most rendelkezik atomfegyverrel, leszerelné, megsemmisítené azt, és a nemzetközi lobbi nyomásával kikényszerítené azt, hogy más se fejleszthessen.
De így nem hiteles. Ugyan miért nem lehetne Iránnak atombombája? Mert olyan a vezetés most, amilyen? És Pakisztánban vagy Izraelben, sőt, a többi helyen is bármikor jöhet egy olyan vezetés, amely felrúgja az addigi hozzáállást, és tényleg veszélyt jelent a világra.
Én csak remélem, hogy soha senki nem fogja használni az atomfegyverét.
Ügyes... A kérdésben már benne rejlik a negatív diszkrimináció !
Nincs benne hivatkozás, csak annyi, hogy kétséget kizáróan.. Nos, ha ezt a "kétséget kizáró" indokot egy újságban, vagy netán egy internetes oldalon sikerült olvasnod, akkor bizony arra nem támaszkodnék.. De hogy egy kis fűszert is tegyek a válaszomba, kb. két éve német nyelvű riport készült az iráni elnökkel, aki viszont szívesen venné, hogy a nyugati államok által támogatott atomerőmű-építő cégek visszajönnének, és befejeznék azt az akkoriban már 60%-ban megépült projektet, amit egyik napróla másikra abbahagytak, és egyszerűen kivonultak az országból. Az Ő helyükben én is befejezném, mégha azt is mondják, hogy -idézve a kérdés íróját- "hazudok" vagy "sunnyogok"...
A teljes kép alkotásához meg kell nézni az alábbi riportmüsort !
http://www.youtube.com/watch?v=hjuCXuESyyA
(Még egy szörnyű adat: Iránnak nincs államadóssága !)
Tehát annak a hírnek a terjesztése, miszerint atombomba készül Iránban:
Cui prodest? – Kinek az érdeke?
Ennyi a véleményem a dologról. Egyébként a Közel-keleti béke egyetlen záloga ha Irán atomfegyverhez jut. Akkor egyik sem meri majd megtámadni a másikat, tehát egyfajta egyensúly alakulna ki Izrael és Irán között.
„Én nem láttam, hogy Irán atombombát fejlesztene.”
Mivel más országokban sem láttad, lehet hogy a világon sincsenek ilyen fegyverek, ami meg volt azt elhasználták. Nyilván. Ezen kívül a hazai államadóságot sem láttuk, talán az sincs.
Komolyan nem értem miért érzik páran úgy, hogy ha Iránnak szabadon engedik a nukleáris fegyverek fejlesztését az jófejség.
1 Nem az. Kontrollálatlan hatalmi felépítéssel rendelkező ország kezei közt rosszul mutat egy ilyen technika.
2 Annak következményei vannak azon túl is hogy ledobja, vagy sem. Erre akkor is kicsi lenne az esély ha már készen vigyorogna egy modernebb Little Boy és Fat Man a raktárba.
Ugyanakkor ez olyan folyamatokat indíthat el ami rosszabb, de bőven hihető esetben átrendezi az egész közel kelet politikai felépítését. Számunkra, igen, a mi számunkra is hátrányosan.
4-es válaszban említett kérdésre, miszerint kinek érdeke az iráni fegyverkezés, a válasz Iránnak. Kicsit nézegeted a térképet, elgondolkozol azon hogy az amerikaiak lassan elhagyják Irakot és kicsit dereng majd a probléma. Ha nem, akkor magyarázni sem érdemes.
Ha Irán erőművet akar, megkaphatja. Egyetlen feltétele hogy engedi annak és a kapcsolódó programok ellenőrzését. Ha ez a törekvés valós, nem okoz gondot a feltételek teljesítése.
Amennyiben más elképzelései vannak, és fejleszti fegyverzetét, vagy csupán annak látszatát kelti, hogy befolyását a térségben kiterjessze, /ezzel Szaddam is próbálkozott, az eredmény ismert/ lesz kb 4 nehéz hete, ami után a kereket is újra fel kell találnia.
Nofene! Igazán nem gondoltam, hogy vörös lepedőt lengetek meg az irán-fan bikáknak.
Állandoan csúsztattok és kevertek, ezért kénytelen vagyok én rendet teremteni a szövegeitekben.
1. Ezt irtam: Kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Irán atombombát fejleszt.. Hiányoljatok a bizonyitást, ime:
A jelentés, cime: "Iplementation of the NPT Safeguards Agreement and relevant provisions of Security Council resolutions in the Islamic Republic of Iran"
Megtalalható: [link]
Három nagy ujság cikke az ügyben:
The New York Times: [link]
Daily Express: [link]
the guardian: [link]
2."Én nem láttam…" Nem is kell, hogy lásd. Ugyanis akár nem láttad, akar igenis láttad, akinek a "látása" (azaz a véleménye) számit azok azok, akik kisujjat mozdithatnak, az az USA KORMÁNYA, Izrael KORMÁNYA, Oroszorszag KORMÁNYA, Németország KORMÁNYA…..
3. Én a kérdésben nem foglalkoztam azzal, hogy van-e joga Iránnak atomfegyverre. Szerintem ember és isten előtt SENKINEK sincs joga semmiféle fegyverre, még bunkóra sem. De a valóság az, hogy van fegyver emberek kezében. Szerintem a magyar emberek többségének még mindig az a jobb, ha az USA kezében van a fegyver és nem Iránéban.
4. Irán nyilt hazugsága csak kis szeplő a többi "ragyogó" tulajdonsága mellett.
Israel nem tagadta, sőt igyekezett hogy minél előbb megtudják bibi nekem ilyenem is van........
De minden ország joga hogy megvédje magát, és érdekeit.
A fenyegetéssel szemben is.
Egy full militarizált ország mint israel fenyegető közelsége iránt nem biztonságérzettel tölti el azt mindenki elismerheti.
Gondoljuk csak arra hogy nem sokkal megalakulása után agresszorként viselkedett, és az álltala megszállt területeket növelte a korábbi megszerzett területekért ujból háborút indító katonai blokkal folytatott harcokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!