Van jövője az arab/iszlám országoknak?
"Miért nevezed te az iszlàm vallàst elmebetegségnek?"
Nem én nevezem. A memetika szerint a vallások nagyjából elmebetegségeknek tituálhatók. A nagy ateista könyvben is említik.
"Nem vagy te egy kicsit elvetemült antiiszlámfanatikus?"
Én csak tényeket közöltem. De, ha így gondolod, akkor lelked rajta. Nem tudom ki a nagyobb fanatikus, én vagy az az iszlamista, aki egy képregényért embereket öl?
"Annyi az egész, hogy tudni kell a kérdezõ milyen vallàsù?nekem leesett a tantusz.:):)"
Na, szerinted milyen vallású vagyok?
...
Elárulom, agnosztikus vagyok, de teljes mértékben támogatom a szekularizációt és teljesen elutasítom az összes intézményes vallást.
19:34
De kinek a hibája, hogy leszaporodnak minket?
Nekünk nincs időnk szaporodni, mert minden más fontosabb, pedig a jó szex szinte mindent űberel. Kicsit el lett rontva a társadalmunk?
Amúgy meg a nagy szaporodás sem jó, előbb-utóbb visszaüt.
"Az ő rendszerük életképes. A miénk bukni fog."
Fordítva. Az iszlám országok 500 éve félelmetes hanyatlásban vannak, és most már nem csak az euroatlanti világhoz képest, hanem Délékelet-Ázsiához, Latin-Amerikához képest is. Ameddig nem szekularizálódnak, hanem egy évezreddel ezelőtti szinten megrekedt vallás által szervezik meg a társadalmukat, gazdaságukat, addig ez nem is fog változni.
Szerintem a muzulmán világban is be fog indulni a szekularizálódás, nincs más út előttük. Az iszlám fundamentalizmus ideje lejárt, az csak további nyomorban tarja ezeket az országokat.
Nyugat-Európában meg lesz soha muszlim többség.
Nyugat-Európa valóban hanyatlik és fokozatosan elveszíti a súlyát a világgazdaságban, na de ebből az iszlám világ nem fog profitálni. Észak-Amerika, Latin-Amerika bizonyos területei (Brazília), Kína, India, Délkelet-Ázsia, Csendes-óceáni térség, ezek lesznek a 21. század nyertesei. A muzulmánok egyenlőre nem rúgnak labdába.
"Van jövője az arab/iszlám országoknak?"
Van. Még néhány évig vagy évtizedig a mostani vergődés. Utána az olaj elkezd fogyni, kimegy a divatból és ezzel az arab országok még a mostani marginális helyzetükhöz képest is lecsúsznak. Fekete-Afrika el fog húzni mellettük, mert ott nincs annyi olaj, ezért dolgozni is kénytelenek.
ma 14:56
Az iszlám (nem az országok, hanem maga a vallás) összeomlás előtt van, kb. olyanfajta összezuhanás előtt, mint a kereszténység Európában a 19. szd. második felétől.
Óriási zavart okoz az arab fejekben, hogy az internet, a televízió, az olcsó repülőjáratok stb. miatt egyre inkább látják, hogy milyen az élet a saját kis világukon kívül. Az egyik kétségbeesett válasz erre a fundamentalizmus, gyakori válasz a vallásosság megrendülése, további elterjedt jelenségek az ateistává válás vagy az áttérés a kereszténységre stb. Az iszlám a mai világban csak akkor lenne versenyképes, ha teljesen be tudna zárkózni, mint egy kis szekta. De ezt nem lehet megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!