Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért foglalkoznak ennyit még...

Miért foglalkoznak ennyit még most is a 2001-es terrortámadással?

Figyelt kérdés
oké hogy akkor két hétig minden hiradóban legalább 4-5riport volt, oké, hogy megmlékeznek minden évben ahalottakról, de most is erről szól egy riport a fókuszban már a 10. évforduló is elmúlt 4-5 napja mégis ez megy a tv-ben
2011. szept. 16. 06:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ezt nem én találtam ki hanem az amerikai vezetés :D Valami probléma van vele? Kétségbe vonod az USA szavahihetőségét?

De mondhatnám azt is, hogy Vietnámban elnyomták a demokráciát - mint élőlényt - ezért odamentek háborúzni(volt rá példa régebben, valamikor a 60-as 70-es évek között nem?).

2011. szept. 16. 11:03
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Eddig az egyetlen háború amiben a NATO jogosan avatkozott bele, az a délszláv háború volt. Több valahogy nem jut eszembe, de nyilván volt még egy pár...
2011. szept. 16. 11:06
 13/20 anonim ***** válasza:
46%
Elkanyarodtunk a kérdéstől, szó sem volt Irakról és Vietnámról sem. A 2001-es támadásról beszéltünk. Amire te azt mondtad hogy nem számított semmit. ja persze. Pont annyit számított a világpolitikában mint anno Hitler hatalomra kerülése. Egy új korszak kezdete volt.
2011. szept. 16. 11:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Félreértettél, te kétségbe vontad az előző válaszadó azon állíátást, hogy "a háború ígyis-úgyis kitört volna".

Erre én írtam az "Irakos" dolgot. Szóval arra próbáltam utalni, hogy az USA bármilyen nevetséges indokokkal indíthat támadást(ezért is nevetséges az, hogy megrendezett volt a 2001-s terrortámadás, kitalálhattak volna mást is, pl: veszélyben a demokrácia, bombázzuk szar rá az alKaidát!)

2011. szept. 16. 11:17
 15/20 anonim ***** válasza:
Egy új korszak kezdete volt - jó, minek a nyitánya volt, milyen új korszak kezdődött. Az lesz mint Vietnámban: nagy csindrattáré, meg sok harci repülőgép, aztán a végén már helikopterekkel mentették ki a katonákat(amelyet kiválóan filmesítettek meg a Chuck Norris főszereplésével készült Ütközetben eltűntben :D :D - jaj de vicces vagyok ma).
2011. szept. 16. 11:19
 16/20 anonim ***** válasza:

Egyébként azért foglalkozhatnak vele - szerintem - olyan sokat mert az USA nagy és erős és az ilyen kicsi országok mint Magyarország az felnéz rá és kifejezi együttérzését.

De pl nekem Parabola antennán jön egy iráni tv csatorna is, néha kíváncsiságtól vezérelve oda kapcsoltam, de sajnos pont nem adtak semmi jó kis beszélgetős műsort a szeptember 11-i terrortámadásról :(

2011. szept. 16. 11:24
 17/20 anonim ***** válasza:
68%
Jó ürügy volt a háborúra. A szabadkőművesek szétrobbantották a hét épületet és szegény dolgozókat, tűzoltókat megölték!!! A zsidó vezetők persze nem mentek be aznap dolgozni és a felhalmozott aranytartalék 90 % eltünt a wtc alól! Nem érdekes?
2011. szept. 16. 14:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Az elsődleges cél nem a háború volt, az csak egy melléktermék. Az elsődleges cél az volt, hogy megijesszék az embereket a terrorizmussal, majd a média még erre rátett egy lapáttal. Az ember pedig ha fél, keres valakit aki megvédi őt. Ekkor pedig a kormány szigorított minden intézkedést és megnyirbálta a szabadságjogokat olyannyira, hogy az USA ma már inkább diktatúra mint demokrácia. Bármikor elvihetnek egy titkos börtönbe és egy életre lecsukhatnak úgy, hogy még ügyvédet se láthatsz. Ehhez elég, ha felmerül a gyanú, hogy terrorista lehetsz. Vagy az Obama-féle meghosszabbított fogvatartás: olyan bűncselekményért visznek börtönbe amit még el sem követtél, csak a hatóság úgy gondolja, hogy te el fogod követni. Patriot Act stb. A szabadság hazája, mi?
2011. szept. 16. 16:47
 19/20 anonim ***** válasza:

Mert jó apropó dominanciát gyakorolni és beavatkozni itt-ott.

Gyakorlatilag bármit és bárkit kapcsolatba lehet hozni vele (a hatalom így működik / "az igazság a vesztes joga").

2011. okt. 6. 13:38
 20/20 anonim válasza:
hát.....talán mert itt rengeteg ember meghalt, és vannak olyan holt testek,amiket még nemtaláltak meg?! és ott vannak a Ground Zero-ban.....és az a bizonyos World Trade Center nagyon de nagyon híres volt?Arról volt híres New York?! Most meg az emlékmüről....sajnálom őket,Amerika imádó vagyok...nemértem mi a f*szért támadták magukat, pedig mennyien meghaltak....nyáron oda megyek nyaralni, 1. célpont a WTC Emlékmü megnézése.;)
2011. dec. 25. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!