Egy ország csődbe tud menni? És ez pontosan mit jelent?
Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már hogy így csődbemegy, úgy csődbemegy de ez hogyan következhet be - illetve mi történik ilyenkor? Fizetésképtelen lesz? Ki és hogyan tud ilyenkor segíteni? Egyáltalán volt-e már olyan ország ami csődbe ment? Hallottatok már ilyenről? Köszönöm a válaszokat :)2011. szept. 11. 22:45
11/14 anonim válasza:
Előzőnek van igaza.Kizárólag az állam hiteleinek nem fizetését vagy akár "halasztását" jelenti,semmi mást.
12/14 Dick Esmen válasza:
Itt egyesek elvannak tévedve!A államcsőd nem jöhetett létre még sehol mert ahol létrejönne az az ország ÖRÖKKÉ úgy maradna.Az államcsődből nincs kiút legfeljebb elkerülni vagy halogatni lehet.
13/14 anonim válasza:
ma 20:19
Mint mondtam, 15 ország kivételével mindegyik belekóstolt már az államcsődbe, tehát az államcsőd nem lehetetlen.
Hogy csak néhány példát mondjak: Magyarország 1931, Németország 1936, Nagy-Britannia 1932.
14/14 anonim válasza:
Utolsó előtti fogalmad sincsen a valóságról,te vagy az aki el van tévedve,mégpedig nagyon...
Az előttem írónak megint igaza van,az államcsőd időleges.A növekedési pályára visszaállni hosszadalmas,de a bizalom visszanyerésével magas hozamokkal vissza lehet csalni a befektetőket.Főleg ha "csak" halasztás történik,de idővel a tartozás kiegyenlítésre kerül.Akárcsak a Bar lista:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!