Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Feltétlenül kell nekünk ez az...

Feltétlenül kell nekünk ez az Európai Uniós, meg NATO tagság?

Figyelt kérdés
Nem járnánk-e jobban, ha csak egy egyszerű kereskedelmi egyezményt írnánk alá az Únióval, a Brüsszeli jogszabályaikat pedig megtartanák maguknak? NATO helyett meg nem lenne jobb lenne egy független és ütőképes magyar hadsereg?
2009. ápr. 8. 21:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországot miért becsülné meg jobban Kína vagy Irán? Nem értem, hogy ez egyáltalán hogy merült fel...kinek van szüksége egy ilyen kis országra szövetségesként főleg a világ másik felén? Hol van a magyar termelés mennyisége és minősége ahhoz, hogy egy Kína, Irán volumenű országoknak ajánlgassuk, ami van cserébe védelemért? És kitől is védjenek meg? A NATO-tól? Ja, veszett ügy! Igazi szövetséges partnerként nem fog Magyarországra senki sem tekinteni, de Magyarországnak nem is erre van szüksége, hanem, hogy minden lehetőségét ki tudja aknázni a fejlődés érdekében. Ebben a helyzetben ez lenne a fő cél. Sok lehetőség adott és az csak a politikusokon múlik, hogy ezek hogy lesznek kihasználva. Arról nem az EU tehet, ami manapság itt megy. Sokan sérelmeznék is, ha beleszólna a belpolitikába. És nem tudom, hogy mit kellene tennie Obamának még, mert ő nem is a magyar nemzetet szolgálja első sorban...szóval hogy is kellene kifejezni a barátságot? Szerinted bármelyik országot érdekli is, hogy mi van másik országokkal, ha ott nincs valami érdekeltsége? Magyarország is csak azért teper, mert muszáj. Az USA-nak nincs akkora szüksége Magyarországra, mint Magyarországnak az USA-ra.
2009. ápr. 10. 05:47
 22/29 A kérdező kommentje:
Szevasztok Magyarok! Örülök ennek a szépszámú hozzászólásnak. Gondolom sejtitek, hogy jómagam nem különössebben lelkesedem az EU-ért. Szerintem bekajáltuk ezt a tagságot és valahol sántit az az érvelés, hogy nem volt más választásunk és ez a legjobb nekünk, mert elvesznénk az nemzetek tengerében. Tudom sokan nem kedvelik az összeesküvés elméleteket, de ahogy már néhányan feszegették, bizonyos köröknek már a középkor óta dédelgetett álma, hogy egy központi irányítás alatt egyesítsék Európa országait. Az Európai Birodalom álma megvalósult, viszont úgy tűnik nem életképes és ugyanúgy elbukni látszik mint a történelemben annyi nagy birodalom. Fel kell ismernünk, hogy egy osszeomló félben lévő házba nem befelé, hanem inkább kifelé kellene igyekeznünk, hogy az összeomlásnál ne temessenek maguk alá a romok.
2009. ápr. 10. 16:09
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok. Jók amiket írtok.

Szerintem az EU jó dolog lenne, csak nem így ahogy most van.

Ha nem ŐK írányítanák akkor jól is elsülhetne, de így több a negatívum mint a pozitívum.

2009. ápr. 11. 21:42
 24/29 anonim ***** válasza:
95%
Kedves Kérdező! Milyen alternatívái vannak Magyarországnak ebben a térségben, ha nem az EU tagság? Földrajzi okokból mind gazdaságilag, mind kulturálisan és történelmileg Európához tartozunk. Az EU (EK) eredeti célja a béke fenntartása és az összefogás volt. Ezen a célon az EU már jócskán túl is teljesített. Azt meg egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy miért kellene egy független magyar hadsereg, mikor a NATO-t úgysem lehet legyőzni. Be kell látni, hogy Magyarország túl jelentéktelen ilyen szempontból ahhoz, hogy nagyhatalomként megállja a helyét. Az a folyamat, ami elindult a nemzetállamok összemosására természetes. 2 világháború után senki sem szeretne egy harmadikat és szerencsések vagyunk, mert amíg NATO meg EU van, addig legalább a tagok biztonságban vannak. Ez nem elég jó?
2009. ápr. 11. 21:50
 25/29 anonim ***** válasza:
94%

Az a baj, hogy más országokkal ellentétben mi nem úgy látjuk, hogy az EU mi vagyunk, hanem hogy azok valami titokzatos "ŐK" akik irányítanak minket. Az EU felépítését ismerve mindenki beláthatja, hogy arányos mértékben nekünk is ugyanakkora beleszólásunk van a dolgokba, mint bárki másnak. Tehát az EU mi vagyunk, és rengeteg lehetőségünk van, csak a legtöbb ember egyszerűen élből elutasítja az egész rendszert, és aztán csodálkozik, hogy más országok kihasználják a lehetőségeiket, mi meg stagnálunk.

Tehát: az EU-ba mi is ugyanúgy beletartozunk, mint a szomszédaink, és utána lehet nézni, hogy ez a mindennapi életben milyen dolgokra ad lehetőséget. Sok lehetőség van, de egyik sem fog az ajtónkon kopogtatni, csak a behajtó...

2009. ápr. 12. 00:05
 26/29 anonim ***** válasza:
82%
Én még pozitívumot nem éreztem a bőrömön!
2009. ápr. 15. 07:43
 27/29 anonim ***** válasza:
48%
Az Európai Uniós forrásokból Szolnok szép lassan teljesen fel lesz újítva. Megállás nélkül újítják fel az épületeket, gyönyörű szökőkutas tereket építenek, mind ezt EU-s forrásokból. Sokkal többet kapunk vissza, mint amennyit befizetünk.
2009. máj. 28. 19:18
 28/29 anonim ***** válasza:
Magyarországgal európa (sic!) ismét kicseszett, mint már annyiszor a történelem folyamán. Aláírattak velünk xxx millió korlátozó egyezményt, cserébe minimális alamizsnáért. A második kommentre a hivatalos válasz: Az "új" tagállamok közül egyedül a cseh az, amelyik több pénzt vett ki az eu kasszából, mint amit betett. Mindenki bukik az újak közül! És hogy miért? Hogy néhány mocskos hazaáruló akasztófavirág dagadtra tömje a nyomorunkon a zsebét! Mit kaptál az eu-tól, a versenykorlátozó egyezményeken kívül? Metrót? Utakat? Gyárakat? Munkahelyeket? NEM! A NATO- bohócok gyülekezete, megint dörgölődznek valakihez, akihez nem kellene!!! Saját reguláris hadsereggel sokkal többre mennénk! (Nem kell bedőlni a hazaárulók propagandáján, én voltam katona, egy tótországot (operettország) simán valagba rúgnánk a 91-es haditechnikánkkal, és nem kellene egy jöttment, mocskos, undorító szláv csürhe előtt vigyázzbaállni! (Mondjuk ehhez magyar nemzetvezetőség is kellene, a mai országló vezéreinket pedig hazazavarhatnánk Izraelbe...)
2010. márc. 3. 15:38
 29/29 anonim ***** válasza:
Európa!!!!
2023. okt. 20. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!