Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A zsidók miért hozták létre...

A zsidók miért hozták létre Izraelt a közel-keleten, amikor már létezett egy számukra fenntartott autonóm terület a Szovjetunióban?

Figyelt kérdés
Közel Vlagyivosztokhoz és a kínai határhoz van egy Zsidó Autonóm Terület, aminek Birobidzsan a fővárosa. A mai napig fennáll és a leírás szerint "szabadon lehet gyakorolni a zsidó hagyományokat antiszemitizmusságtól mentes környezetben". Még az araboktól se kéne ott rettegniük és nem kéne ezt az állandó katonaságot fenntartaniuk, ráadásul orosz és kínai kultúrával lennének körülvéve, ami jobban hasonlít a zsidó kultúrára, mint a arab.
2011. júl. 10. 14:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Most miért is lettem lepontozva? Tény, hogy a Zsidó Autonóm Területet Sztálin hozta létre. Utána lehet nézni.
2011. júl. 11. 11:00
 12/15 anonim ***** válasza:

ma 11:00

Sztálin idején jött létre, de ettől még a hozzászólásod hangulatkeltő és ferdítő.

2011. júl. 11. 11:04
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem hangulatkeltő és nem ferdítő. A terület pontosan ebből a célból lett kialakítva. Sztálin a halála előtt, 1953-ban egy zsidóellenes pogromra készült, ennek első felvonása volt az orvosper, amelynek vádlottai szinte kizárólag zsidó származásúak voltak. A második felvonás lett volna az összes zsidó deportálása az említett területre, azzal a jelszóval, hogy megvédjék őket a "feldühödött tömegektől". Mindez csak Sztálin halála miatt nem történt meg. Ez nem hangulatkeltés, nem ferdítés, hanem történelmi tények. A témához ajánlom Gereben Ágnes: Antiszemitizmus a Szovjetunióban című könyvét.
2011. júl. 11. 11:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Engem is lepontoztak, mert tényeket mertem közölni, és nem pedig szidni a zsidókat. Erről ennyit.

De ha valaki nem érti, akkor keressen már utána. Miért nem vándoroltak oda az Oroszországi zsidók? mert mint mondtam autonóm terület, tehát még ma sem független.....

2011. júl. 11. 13:51
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez miért lett leszavazva? Amúgy annyival pontosítanák, hogy amúgy más sokat oda is deportált.

"A Zsidó Autonóm Területet Sztálin kreálta, hogy alkalomadtán a Szovjetunió összes zsidóját oda deportálja. Szóval nem olyan vonzó célpont volt az már akkoriban sem.

Szerinted ez a válasz hasznos.

Ez a válasz ->35%-ban hasznosnak tűnik.<- ?????????????

A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 07-10 15:01"

2011. júl. 15. 05:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!