Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az oka Ausztria stabilitásá...

Mi az oka Ausztria stabilitásának?

Figyelt kérdés
Nem csak Magyarországhoz hasonlítva, hanem világviszonylatban. 4,3%-os munkanélküliség, amikor az EUs átlag 10%, a déli országokban meg 15-20.. Ezenkívül rengeteg bevándorlónak (köztük magyaroknak) is munkát tudnak adni. Mi ennek az oka?
2011. máj. 25. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Többek között az, ami Románia, Szlovákia, Lengyelország és Bulgária stabilitásának is.

Ellentétben a magyarokkal, ők nem siránkoznak, hanem elfogadják amijük van és dolgoznak. Nem idióta eszmékben hisznek, hanem a logikára támaszkodnak.

Amíg Magyarországon olyan emberek élnek, akik arra büszkék, hogy 20 éve nem mozdultak ki a falujukból (hallottam már ilyenről) addig itt mit várunk. Már románnak is jobb lenni, mint magyarnak, nemhogy osztráknak...

2011. máj. 25. 13:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A Német gazdaság.

Németország éléskamrája Ausztria.

Ausztria ipari forrása pedig Németország.

Amúgy nem tud valaki osztrák hirdetési oldalakat ajánlani?

Épp kinti munkát keresnék, és adnék fel hirdetést.

2011. máj. 25. 13:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szóval ausztria és németország kb hasonlóan műkodik együtt még a mai napig is gazdaságilag mint régen magyarország és a szovjetúnió, bár ez saját vélemény az is lehet, hogy nem így van.
2011. máj. 25. 13:28
 4/7 anonim ***** válasza:
A helyes összehasonlítás Szovjetunió és Ukrajna lett volna... Ausztria, mint éléstár? Aztán hol lehet ott mezőgazdászkodni?
2011. máj. 25. 16:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát képzeld, van mezőgazdaságuk. A határ mellett élek, anyám is és a barátom is mentek már ki Ausztriába almát szedni. De van eper is, illetve más gyümölcsök is, sok magyar jár ki dolgozni. A hegyekben legelésző tehenekről nem is beszélve. :D Bár tény, hogy az ipara erősebb, pl sok faipari céget ismerek, a bútorok sokkal olcsóbbak is kint, mint itt (kinéztem magamnak osztrákban egy szekrényt, 250 euró körül lett volna az egész, polcokkal stb.. 2 hét múlva teljesen hasonló, szinte ugyanazt a szekrényt (ugyanakkora, ugyanaz az alapanyag stb) láttam itthon 170ezerért.

Egyébként nem tudom, miből ered a stabilitása. Elsősorban arra tippelnék, hogy rengeteg saját, osztrák vállalkozásuk van. Ott nem a külföldiek irányítanak, mint itt. Ott nem engednék, hogy az emberek minimálbérért a Tesco-ban gürizzenek (bár az osztrák minimálbér 1000 euro...). Oda be sem engedik a Tescot, a multik többsége német vagy osztrák (Spar, Lidl, Hofer), szóval szintén hazainál marad a pénz (vagy legalább rokonnál :D).

2011. máj. 25. 22:07
 6/7 Botos Péter válasza:
Az hogy magyarország egy FOSTÖMLŐ GEC.I ország azért!Nem normális hogy még itt mindenki 80.000ft-ért gályáznak addig 100km-re szlovákiában meg ugyanarra a munkára kap 1200-1300€-t és az élet is olcsóbb! Megmondom az őszintét magyarnak lenni szégyenletes és én büszke vagyok rá hogy nem vagyok az!
2011. máj. 27. 15:19
 7/7 anonim válasza:
Ha büszke vagy rá, akkor mi a f@szért írsz ide magyarul?
2011. jún. 9. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!