Mi az oka Ausztria stabilitásának?
Többek között az, ami Románia, Szlovákia, Lengyelország és Bulgária stabilitásának is.
Ellentétben a magyarokkal, ők nem siránkoznak, hanem elfogadják amijük van és dolgoznak. Nem idióta eszmékben hisznek, hanem a logikára támaszkodnak.
Amíg Magyarországon olyan emberek élnek, akik arra büszkék, hogy 20 éve nem mozdultak ki a falujukból (hallottam már ilyenről) addig itt mit várunk. Már románnak is jobb lenni, mint magyarnak, nemhogy osztráknak...
A Német gazdaság.
Németország éléskamrája Ausztria.
Ausztria ipari forrása pedig Németország.
Amúgy nem tud valaki osztrák hirdetési oldalakat ajánlani?
Épp kinti munkát keresnék, és adnék fel hirdetést.
Hát képzeld, van mezőgazdaságuk. A határ mellett élek, anyám is és a barátom is mentek már ki Ausztriába almát szedni. De van eper is, illetve más gyümölcsök is, sok magyar jár ki dolgozni. A hegyekben legelésző tehenekről nem is beszélve. :D Bár tény, hogy az ipara erősebb, pl sok faipari céget ismerek, a bútorok sokkal olcsóbbak is kint, mint itt (kinéztem magamnak osztrákban egy szekrényt, 250 euró körül lett volna az egész, polcokkal stb.. 2 hét múlva teljesen hasonló, szinte ugyanazt a szekrényt (ugyanakkora, ugyanaz az alapanyag stb) láttam itthon 170ezerért.
Egyébként nem tudom, miből ered a stabilitása. Elsősorban arra tippelnék, hogy rengeteg saját, osztrák vállalkozásuk van. Ott nem a külföldiek irányítanak, mint itt. Ott nem engednék, hogy az emberek minimálbérért a Tesco-ban gürizzenek (bár az osztrák minimálbér 1000 euro...). Oda be sem engedik a Tescot, a multik többsége német vagy osztrák (Spar, Lidl, Hofer), szóval szintén hazainál marad a pénz (vagy legalább rokonnál :D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!