Obama miért foglalt állást Izraellel szemben?
Azt mondta, hogy Izraelnek fel kell adnia az 1967-es háborúban megszerzett arab területeket, és azokat át kell adnia a palesztin államnak. Eddig ilyen nem volt, az USA fontos kérdésekben mindig Izraelt támogatta. Izraelben óriási felháborodás van. Mi van a háttérben?
Most olvastam Aczél Endre véleményét a Népszabadságban. Szerinte csak porhintésről van szó. Bemásolom a végét:
Aki azt hitte, hogy Obama frontot nyit Izrael ellenében, az bolond. Jövőre Amerikában elnökválasztás lesz, és az izraeli lobbi a kongresszusban is, azon kívül is nagyon erős. Az elnök nem véletlenül emlegetett a beszédében „zsidó államot”. A Netanjahu-kormány azt követeli a palesztinoktól, hogy Izraelt mint „ a zsidó nép nemzeti államát” ismerjék el. Miközben Izrael állampolgárainak ötöde arab!
Akkor lehet, hogy én is bolond voltam, mert azt hittem, változott valami...
Nektek az se jó, ha támogatja Izraelt, az se ha állást foglal vele szemben... örülhet, hogy nem a magyarok választják.
Apropó újraválasztás... Írta valaki, hogy nem fogják. Hát nem tudom, milyen az amerikaiak és ennek a válaszolónak a memóriájuk, de én még emlékszek, hogy megölette Osamát vagy 3 hete, előtte 8 évig Bush meg szotyizott (ugye 2001 környékén lett volna aktuális) és persze megtámadta Irakot, amit nem vagyok biztos, hogy az amerikaik értenek, támogatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!