Azt olvastam, hogy Oroszországban a napokban 34 településen neveztek át Budapest nevét viselő közterületeket, középületeket. Igaz lenne a hír?
Bizony Dunaújváros volt Sztálinváros.
Azonban ezek ideológiai töltetet hordoznak míg a Moszkva tér nem, így értelmetlen összehasonlítani. Oroszországban is átnevezték a legtöbb Leninnel és Sztálinnal kapcsolatos utcát. Bár azért bőven maradtak is, ők legalább nem tagadják le a történelmet.
Már miért ne lenne igaz?
Csütörtökön, a budapesti névváltozások érvénybe lépésének napján az "RTR Planeta" nevezetű orosz adó hírei között szerepelt.
- Podolszk-ra,
- Csita-ra /Tatár Föld/,
- Vyborg-ra /Nem összetévesztendő a dániai Viborg-gal!/, - Jekatyerinburg-ra határozottan emlékszem
és talán
- Kemerovo
egyik szép nagy terét nevezik át Budapestről Vlagyimir Viszockij-ra .
2011-05-15 19:40-nek
По моему ты перепутал вещи! Я смотрел нe передчу "RTL", a новости "РТР Планета".
"Itt megy egész nap az RTL planeta, nem volt ilyenről szó benne."
És tudod miért nem? Mert ilyen nevű csatorna nem létezik.
Ha pedig az RTR Planeta menne egész nap akkor a nevét is tudnád.
"Ez volt a kormány eredeti célja. A magyarság ellen hangolni a környező baráti országokat."
Nem vagy normális... Gratulálok
19:40-nek
Реши, пожалуйста, на самом деле, какой канал вы смотришь
В твоем ответе я читал, что я лгу.
Я не русский, как и выучил не в Советском Союзе, но что я вижу и слышу, я понимаю недоразумением.
Azok kedvéért, akik már nem tanultak oroszul, mert végeredményben illetlenség, amit elkezdtem:
Döntsd el, légy szíves, hogy végeredményben milyen csatornát nézel. A válaszodból azt olvastam ki, hogy én hazudok. Nem vagyok orosz és nem is a Szovjetunióban tanultam, de amit látok és hallok megértem, félreértés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!