A zsidók csináltak valamit, hogy Hitler annyira ki volt borulva rájuk, vagy csak a nácik voltak gonoszak és ok nélkül gyilkolták őket?
14 éves vagyok, nem igazán foglalkoztam ezzel a kérdéssel, csak most megakadtam rajta.
Nemrég kezdtem el azt a nézetet vallani, hogy mindennek van oka és következménye, így tehát ha valami baja volt velük, akkor annak is biztos voltak okai.
Hitler eredetileg ki akarta telepíteni a zsidókat, csak a britek nem engedték letelepedni őket Palesztina területén (mármint az akkorin).
Gondolkozott arról is, hogy Madagaszkárra küldje őket, csak a háború akkora már elérte a német határokat.
Ezért döntött a megsemmisítés mellett.
Hogy volt-e mélyebb oka a zsidóellenességnek, például korábban szerzett kellemetlen tapasztalat, azt nem tudom, de elképzelhető.
Viszont a zsidóellenes politika jól jött, amikor a német népet maga mellé kellett állítani. Máskülönben képtelen lett volna a munkást, a tőkést, a középosztálybelit és mindenkit a saját oldalán tudni Hitler.
Szeretik elfelejteni azt az emberek, hogy nem Hitler és a nácik találták ki a zsidógyűlöletet, ők csak meglovagoltak egy amúgy is létező hullámot, és elősegítették annak terjedését. Ha közelebbit keresünk, ott a Numerus Clausus nálunk, vagy a Dreyfus-ügy. Az első gettóbazárást, csillagviselést pl. több száz évvel korábban a pápák rendelték el. De volt, hogy egész országokból tiltották ki őket (Spanyolország, Anglia, Franciaország).
Nem tudom, hogy Hitlernek volt-e személyes tapasztalata a zsidókkal, vagy csak ő is része volt ennek az általános nézetnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!