Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek mindig minden hír/történelmi esemény mögött összeesküvés elméleteket látnak (azt nem mondom hogy nincs igazuk)? Ez mindig így volt a történelem során, vagy volt, amikor tiszta és világos volt minden?

Figyelt kérdés
Más országokban is így gondolkodnak az emberek?Vagy ez csak ránk jellemző?Lásd pl. Oszamáról ezerféle variáció kering,vagy a japán atomreaktor(ez annyira nem jó példa),stb.Mindenhol a korrupció uralkodik?
2011. máj. 5. 21:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

Nem én nem ezekre gondolok. Vannak gazdasági csalások, de azok nem összeesküvések, egyszerűen korrupt a rendszer.

Ezek összeesküvések:

Zsidó világuralom

Űrlények irányítják a bolygót

Nem szálltunk le a holdon

Ellenben leszálltunk a Marson

stb...

2011. máj. 6. 11:36
 12/18 anonim ***** válasza:
47%

Engem inkább az zavar, hogy aki nem hisz ezekben az elméletekben, azt rögtön agymosottnak, naivnak, tájékozatlannak titulálják.

Például én múltkor leírtam az oldalon, hogy a Lauderbe sok kínai jár, a fehérek pedig szinte mind keresztények(ezt onnan tudom, hogy 12 éve a suli közelében élek, sok barátom oda járt). Ebből adódóan nem hiszem, hogy ott bármilyen Moszad-kiképzés folyik. Erre jött a sok idióta a válaszaival, hogy "ja persze, a zsidók szerinted majd pont beavatnak téged?". Erre van egy kiváló szó: SZÁNALMAS!

2011. máj. 6. 12:34
 13/18 anonim ***** válasza:
Persze hogy annak titulálnak hiszen azt hiszik ők a kiválasztott kevesek és hogy azon az oldalon ahol írták a hírt minden igaz. Egyébként engem is idegesít. Bár én is előszeretettel nevezem őket agy mosottnak:) Gondolom ezekkel a sztorikkal akarnak kitűnni a többiek közül
2011. máj. 6. 12:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Az emberek mindenütt ugyanolyan ostobák. Szeretnek hinni az összeesküvés elméletekben.
2011. máj. 6. 16:09
 15/18 anonim ***** válasza:

Jó, jó, de ti tényleg olyan elképzelhetetlennek tartotok egy nagyobb méretű összeesküvést?

Már volt rá példa bőven a történelemben.

Pl. összeesküdtek egy király ellen.

Ez is összeesküvés nem?

Akkor miért ne lehetne most is ilyen? Miért ne lehetne néhány ember, aki megpróbál valami módon összeesküvéseket szőni?

Simán lehetséges.

2011. máj. 6. 16:45
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Miért van az, hogy az emberek mindig minden hír/történelmi esemény mögött összeesküvés elméleteket látnak"

Nincs így. Csak egy bizonyos emebrtípus gyárt összeesküvés-elméleteket. Általában azok az alulművelt kispolgári rétegek, amelyek úgy szeretnének élni, mint a középosztály, de saját teljesítményük ehhez nem elég, ezért lecsúsznak a proletariátusba, aminek nem értik meg az okát, és ezért bűnbakokat keresnek.

"Ez mindig így volt a történelem során, vagy volt, amikor tiszta és világos volt minden?"

A történelem nagyon bonyolult, és soha, semmi sem biztos. Pl. a történészek még ma sem tudják, miért bukott meg a római birodalom (több, mint 100-féle magyarázat született már rá). De ez nem jelenti azt, hogy az összeesküvéselméletek igazak. Az összeesküvéselméleteknek egy eléggé jellegzetes, hibás logikán alapuló szerkezete van, és mindig a már említett rétegekre jellemzőek.

"Más országokban is így gondolkodnak az emberek?Vagy ez csak ránk jellemző?"

Ne bolondozz, ez az egész divat Amerikából jön, Magyarországon az Amerikában kitalált összeesküvés-elméleteket terjesztik 10 vagy 50 év késéssel.

Pl. az USA-ban az 50-es években volt divat az ufó, itt a 90-es években. Az USA-ban a 60-as, 70-es évek óta divat a Bilderberg-csoport, meg a szabadkőműves és illuminátus összeesküvés, itt a 90-es években lett divat.

Az USA az összeesküvés-elméletek hazája, itt meg páran majmolják őket. Nem is sokan ahhoz képest, hogy odakint ez mekkora divat.

"Mindenhol a korrupció uralkodik?"

A korrupció egész más téma, kár idekeverni.

2011. máj. 9. 19:10
 17/18 anonim ***** válasza:
91%

12:34

"Engem inkább az zavar, hogy aki nem hisz ezekben az elméletekben, azt rögtön agymosottnak, naivnak, tájékozatlannak titulálják."

Pont ez az egész LÉNYEGE.

Adott egy ember, aki nem ért semmit a világból. Nem érti a gazdaságot, nem ért semmilyen tudományhoz, fogalma sincs semmiről, és ez nagyon zavarja. Látja, hogy a tévében politikusok beszélnek valamiről, amit nem ért. Látja, hogy az újságban van egy csomó cikk a gazdaságról meg a politikáról, és ő nem érti ezeket.

Mi a "megoldás"? Hát az, hogy adunk neki egy könyvet, ami leírja, hogy mindezt, amit ő nem ért, nem is kell érteni, mert átverés az egész, ellenben ebben a vékony kis könyvben benne van az igazság mindenről. Elolvasod a könyvet és máris többet tudsz, mint a "nagyokosok".

Vagy ott van a Zeitgeist film, ami "leleplezi" a gazdaságot. Megnézed 2 óra alatt a filmet, és máris "mögé látsz" a gazdaságnak. Minek öt év közgáz ezek után? Hiszen a lényeget már "tudod". Aki meg nem ebből a 2 órás filmből indul ki, hanem elvégezte a közgázt, az egy hülye agymosott.

Az egész összeesküvéselmélet-ipar arról szól, hogy szorongó és frusztrált, műveletlen emberkék hiúságát legyezgeti, hogy komoly munka vagy tanulás nélkül jobban megérthetik a világot, mint a tanult emberek, akik ugyebár csak "agymosottak".

2011. máj. 9. 19:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Az utolsó 2 hozzászóláshoz gratulálok. Leírtad a lényeget.
2011. máj. 9. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!