Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Megnyitják a Gázai határt...

Megnyitják a Gázai határt Egyiptom felől?

Figyelt kérdés

Milyen következményekre lehet számítani? Izrael ezt hogy éli meg?

[link]

2011. ápr. 29. 16:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%

Az izraeli vagyok.

Szerintem a hatar-megnyitas modja, merteke fugg majd attol, hogy menyire tartja magat a Hamasz-Fatach kibekules.

Az alairast mar egyszer elhalasztottak, meg ala sem irtak, de mar vitak vannak egyes pontjairol. Persze elobb-utobb alairjak felette nagy csinnadrattaval, de en tapasztalatbol mondom, hogy a palesztinok barmely csoportjaval alairt szerzodes meg azt a papirt sem eri meg, amire leirjak.

2011. máj. 2. 10:03
 12/21 A kérdező kommentje:

Azért döntötték le a határt, hogy kintről pótolhassák a hiánycikkeket! Többen mentek be végérvényesen, mint ki!

Ezt a menekült áradatot hanyagoljuk, mert nincs alapja... inkább maradjunk a kérdésnél!

2011. máj. 2. 10:12
 13/21 anonim ***** válasza:

Az izraeli vagyok

Szerintem a kerdezovel szemben 09:54-nek van igaza.

Masfelol viszont megsem lehet olyan szornyu az elet Gazaban, ha "tobben mennek be, mint ki".

Komolyan szolva: Gazaban - epp ugy, mint a vilag legtobb reszen - vannak a nagyon kenyelmesen, fenyuzoen elo gazdagok (ezek Gazaban elsosorben a Hamasz vezetoi ) es vannak a szegenyek. Izrael semmifele bekes celu aru ki/bevitelet nem tiltja. Az eletszinvonal kulonbseg teljese fuggetle Izraeltol.

2011. máj. 2. 10:31
 14/21 A kérdező kommentje:

"Az eletszinvonal kulonbseg teljese fuggetle Izraeltol."

A foszforbomba, azért sokat ront a levegő minőségén... nem?

2011. máj. 2. 13:32
 15/21 A kérdező kommentje:

Megnyílt.

Következmények Izraelre nézve?

2011. jún. 10. 09:17
 16/21 anonim ***** válasza:
Az izraeli, ugye ezt nem gondoltad komolyan? Ennyire egyoldalúan tájékozódsz vagy csak egyszerűen cionista vagy? Mert ekkora hazugságot régen hallottam. Hát persze palotákban laknak mi? Van neked szíved?
2011. jún. 10. 16:26
 17/21 anonim ***** válasza:

Gondolkozóó: Mert csak a zsidók lehetnek rosszak és csak a gójozás számít, a japán nyugodtan nevezhet gáidzsinnek (és a múltban az idegeneken próbálták ki a kardjaikat), te nyugodtan hívhatod a nemmagyarokat hülye külföldinek. Ezt rasszizmusnak hívják.

A foszforbombázásról szívesen olvasnék, mert most először találkoztam vele.

2011. jún. 10. 21:34
 18/21 A kérdező kommentje:
2011. jún. 10. 21:48
 19/21 anonim ***** válasza:

akkor most egy kis felvilágosítás a sok tudatlannak, aki arra nem volt képes, hogy utánanézzen.

Azok a fehérfoszforos bombák, amikről itt írkáltok, és amiket a videókon is nagy sápítozás közben mutogattok, azok M825 típusú füstbombák, szabvány harctéri füstbomba csomó hadseregben, többek között a NATO is használja Afganisztánban. A fehérfoszfor benne a katalizátor, ami amint levegővel érintkezik, intenzív reakciót vált ki, és ezzel a levegőből kivonja az apró részecskéket, amiből lesz a füst - tehát nagyon jó, hogy itt sápítozunk, hogy jujj, fehér füst ereszkedik le a lövedékből, csak az a fehér füst az szimplán füst, nem pedig fehérfoszfor. "Égető" hatása annyi, hogy kb. 30 fokos, ezért kellemetlen, meg hosszasabb belégzése irritációt válthat ki, ami kb. azonnal megszűnik,

A lövedéket használják füstfüggöny teremtésére, hogy a gyalogságot eltakarják az ellenséges tüzérség elől, illetve célpontok megjelölésére bombázáshoz, a foszforeszkálás miatt akár éjjel is. Gyújtófegyverként pont nem használják, mert arra nem alkalmas.

néhány link:

[link]

[link]

[link]

2011. jún. 11. 13:02
 20/21 A kérdező kommentje:

"Égető" hatása annyi, hogy kb. 30 fokos, ezért kellemetlen

[link]

2011. jún. 11. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!