Mennyi esélye van Katalónia függetlenedésének Spanyolországtól?
Champions League-ben akkor is lehet...
egyébként komoly esélye van rá mert nem olyan széthúzóak mint a magyarok (ami otthon leginkább a politikusaink hibája)
én nagyon örülnék neki, ha függetlenek lennének, van pár katalán haverom, vannak spanyolok is, én nem nagyon látok köztük különbséget, a katalánok többet káromkodnak és ennyi :) nekik semmi bajuk egymással, egyszerűen csak a katalánok nem hajlandók elfogadni, hogy a spanyol politikusok szerint ők spanyolok és kész és tökéletesen igazuk van
Semennyi.
Most is van bizonyos autonómiájuk (ahogy a baszkoknak is) saját parlamentjük. Igazából nem sokra mennének a függetlenséggel.
Semmi esélye.
A függetlenséget lehetővé teszik a spanyol törvények. Ehhez "csak" a Cortes mindkét házának 2/3-os többsége kell, ezután feloszlatva, új választást kiírva és az új Cortes mindkét házának 2/3-ával megerősítve, majd ha ez megvan, akkor országos népszavazással elfogadtatva. Erre nulla az esély.
Amúgy ritka ellenszenvesek a katalán nacionalisták, én örülök neki, hogy semmi esélyük.
Közeljövőben semmi.
20-30 év múlva talán valamennyi, de akkor sem hinném, hogy túl sok, ha a spanyolok nem törődnek bele, amit pedig nem tartok valószínűnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!